Saranda Dedolli & yes mama: Helpompi raskaus

Saranda Dedolli & yes mama: Helpompi raskaus

Odotan esikoistani syntyväksi 23.2.2019. En ole aikaisemmin ollut raskaana enkä voi puhua mistään muusta kuin tämän raskauden kokemuksestani. Hyvin vaikean ensimmäisen kolmanneksen jälkeen olen myös erittäin tietoinen siitä, että välillä raskausoloihin helpottamiseen ei auta yksikään maailmankaikkeuden, olemassaoleva neuvo.

Silti nyt 29. raskausviikolla halusin tulla ”yes mamana” jakamaan muutaman omakohtaisen neuvon, jolla raskaus on tuntunut mukavammalta. Itse asiassa alun pahoinvoinnin ja vaikeuksien jälkeen tämä on ollut elämäni ihaninta aikaa. Odotan lapsemme syntymää kuin kuuta nousevaa mutta samaan aikaan hieman surettaa, kun raskaus ei jatkukaan loputtomasti. Voi toki olla, että ääni muuttuu kellossa viimeistään tuossa kymmenen viikon kuluttua…

 

 

Minua auttaneet raskausvinkit:

1. Saa olla itsekäs. Raskaana jos milloinkaan on lupa ajaa omaa etua: Jäädä kotiin lepäämään jos ei illanistujaiset houkuta tai napata ratikassa sen viimeisen jäljellä olevan istumapaikan. Myös ystävät mielellään paasaavat, ja siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Kun vauva syntyy, kaikki huomio siirtyy häneen.

2. Ihon öljyäminen. Jos ihonhoitorutiineista on muuten vaikea pitää kiinni, suosittelen päivittäistä ihon rasvaamista tai öljyämistä raskausarpiherkkiin kohtiin, eli vatsaan, pakaroihin, rintoihin ja reisiin. Pelkällä rasvaamisella ei välttämättä raskausarpia ehkäistä, mutta se on niin rentouttavaa puuhaa muutenkin. Vatsan öljyäminen vauvan liikkuessa samanaikaisesti on päiväni suosikkihetkiä. Valitse sellainen tuoksu, johon on ihana palata myös nostalgisesti raskauden jälkeen. Voit lukea lempiöljystäni blogistani.

3. Liikunta. Raskaana on erittäin tärkeää kuunnella omaa kroppaa ja ymmärtää milloin vauhtia kannattaa hiljentää – tai milloin puolestaan lisätä. Välillä turvotukseen ja selkäkipuihin paras lääke on raitis ilma ja kevyt lenkki. Kannattaa alusta asti valita itselleen mieluinen liikunta, jota voi mahdollisesti jatkaa raskauden loppuun asti, aina muuttuvaa kehoa kuunnellen. Itselleni se on ollut uinti ja raskausjooga, sekä päivästä riippuen juoksu.

4. Puhuminen ja avun vastaanottaminen. Herätti raskaus sitten positiivisia tai negatiivisia tunteita, niistä on todella tärkeä puhua. Vaikka lapsi olisi erittäin toivottu, kyse on isosta elämänmuutoksesta, jonka vaikutusta henkiseen hyvinvointiin ei kannata aliarvioida. Puhu läheisille, kumppanille, ystävillesi ja neuvolahoitajalle kaikesta mikä mieltä askarruttaa. Raskaudesta saa myös iloita ääneen.

 

 


SARANDA DEDOLLI

Bloggaaja

 

Instagram: @saranda.dedolli

Blogi: Tyhjä Ajatus

 

Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!