Saranda Dedolli ja mielekäs elämä: sano enemmän ei

Saranda Dedolli ja mielekäs elämä: sano enemmän ei

 

Hei sinä siellä. Mä olen ollut täällä puhujan paikalla viimeksi helmikuun alussa. Silloin lupasin että kirjoituksiani nähdään täällä yes girlissä joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai mutta mitäs kävikään…

No mä kerron mitä kävi: maaliskuun eka sunnuntai olin Australiassa ja mielessä pyöri moni muu duuniasia eikä alimpana ainakaan se, että halusin nauttia viimeisistä lämpimistä päivistä toisella puolella maapalloa. Jouduin sanomaan ”ei” yes girlille ja kanavoin keskittymiseni omaan blogiini ja auringonottoon.

Huhtikuun eka sunnuntai sattui samalle viikolle kun yksi elämäni tärkeimmistä ihmisistä kuoli. Jouduin sanomaan taas ”ei” yes girlille ja kanavoin keskittymiseni surutyöhön.

Toukokuun ekana sunnuntaina olen taas täällä eikä maailma romahtanut parin kieltäytymisen jälkeen. Päinvastoin, jos olisin kirjoittanut stressin ja surun alla, jälki olisi voinut olla aika surullista itsessään…

Spontaniuus ja avoin mieli ovat mielekkään elämän kannalta tärkeitä asioita mutta eivät yhtään sen tärkeimpiä kuin kieltäytyminen silloin kun oikeasti täytyy kieltäytyä. Käytämme sanaa ”ei” liian vähän ja joskus ihan väärissä tilanteissa. Mä luulen että kuuntelemalla sisäistä ääntäsi ja omaa kroppaasi sä kyllä tiedät milloin sun kuuluu sanoa kyllä ja milloin ei. Ei katotaan, ei ehkä. Vaan lyhyesti ja ytimekkäästi ei.

Kesä koputtaa ovella ja meistä kaikista tulee vähän huolettomimpia ja menevämpiä silloin. Ja mikä sen siistimpää! Mutta (Suomen) kesä on ihan liian lyhyt viettämään ihmisten ja asioiden parissa johon ei ole täysillä mukana.

Ihanaa kesänalkua jo nyt muruset ja nähdään kesäkuussa – ellei tarvitse sanoa syystä tai toisesta ei. 😉

 


SARANDA DEDOLLI

Bloggaaja

 

Instagram: @saranda.dedolli

Blogi: Tyhjä Ajatus

Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *