Sarah Grünn: Hiusten lahjoitus hyväntekeväisyyteen

Sarah Grünn: Hiusten lahjoitus hyväntekeväisyyteen

 

Monelle syksy on muutosten aikaa. Koulussa mennään uudelle luokalle, töissä jatketaan kahden viimeisen kvartaalin parissa ja joskus tulee aloitettua puhtaalta pöydältä. Muutama kuukausi sitten mietin, että nyt on aika tehdä vähän isompi muutos ja vieläpä sellainen, mitä en ollut hetkeen tehnyt. Meinaa leikannu mun hiuksia.

 

”Juteltiin Yes Girlien kanssa, että vaikka mun kaipuu muutokselle tapahtuikin jo keväällä,  ei oo mitään syytä olla kirjoittamatta kaikille tärkeästä asiasta, eli hyväntekeväisyydestä. ”

 

 

Hiukset. Välillä ne saattaa turhauttaa, joskus ne on vähän takussa, aina välillä ne yllättää ja saa meidät tuntee olon upeelta, mut ne on kuitenkin siinä. Hyvässä ja pahassa. Viimeisten vuosien aikana mun lähipiirissä on ollut henkilöitä keille oma hiustenkasvu ei ole ollut itsestäänselvyys ja mahdolliseen hiusten poissaoloon on haluttu varautua hyvällä ja laadukkaalla peruukilla. Laadukas ja aidon näköinen peruukki on kuitenkin melko kallis eikä kaikilla ole sellaiseen varaa, vaikka rahallista tukea Suomessa saakin valtiolta.

Viime keväänä mietin, että haluan muutosta omaan elämään. Työpaikkani kautta pääsen testailemaan paljon uusia kauneustuotteita, mutta keväällä hiustuotteiden testaus oli menettänyt hohtonsa, koska en yksinkertaisesti jaksanut tehdä pitkille hiuksilleni mitään. Ennen ”muodonmuutosta” minulla oli pitkät ja värjäämättömät hiukset varmaan kuuden vuoden ajan, ja pidin niitä aina kiinni tai annoin vaan olla. Talk about a need for a change. Ennen tätä kevättä en edes halunnut tehdä mitään dramaattista, mutta sitten mietin että hitto vieköön, miksi ei. Ajattelin alusta lähtien, että haluan leikata hiuksia paljon lyhyemmiksi, joten lähdin etsimään lisäinformaatiota hiusten lahjoittamisesta.

Suomessa ei valitettavasti ole järjestöä mihin voisi lahjoittaa hiuksia peruukkien tekoa varten, mutta vastaan tuli Hiusextra -niminen kampaamo, joka lähettää Suomessa lahjoitetut hiukset Englantiin Little Princess Trust -nimiselle järjestölle. Little Princess Trust on järjestö, jonka tavoitteena on tehdä ja antaa laadukkaita peruukkeja ilmaiseksi lapsille, jotka ovat esimerkiksi syövän ja/tai syöpähoitojen takia menettäneet hiuksensa. Hiusextra -niminen kampaamo vastaanottaa Suomessa hiuslahjoituksia postitse ja lähettää ne eteenpäin Englantiin Little Princess Trust -järjestölle maksutta.

“Järjestö varmistaa, että hiukset käytetään kokonaisuudessaan aitohiusperuukkien valmistamiseen, eikä hiuksia myydä tai siirretä ulkopuoliselle taholle. Peruukkeja valmistetaan sekä tytöille että pojille, aitohiusperuukit ovatkin lapsille paras vaihtoehto, koska ne kestävät käyttöä huomattavasti paremmin kuin kuituhiusmateriaalista tehdyt peruukit.” -Hiusekstra nettisivuillansa.

 

Takaisin viime kevääseen, kun istahdin Jonin penkkiin Wellan studiolla ja lähdimme toteuttamaan kaipaamaani muutosta. Hiuslahjoituksen minimipituus on 17cm, mutta ajattelimme repäistä ja leikkasimme lahjoitettavaa hiusta noin 30cm. Kuinka ihanalta tämä muutos tuntuikaan etenkin siksi, kun tiesin jonkun muun saavan siitä myös iloa. Joni myös vaalensi hiuksiani niin, että kesän aikana musta tulikin auringon alla todella vaalea(salainen toive toteutui). Täytyy kyllä tähän väliin sanoa, että odotin ihmisiltä ihan ensiksi kommentteja hiusten pituudesta, sillä leikkasimmehan puolet hiuksistani pois. Yllätyksekseni moni on kuitenkin ensimmäiseksi silmäillyt vaalentunutta sävyä, mikä on ollut musta tosi hupaisaa. Joni teki mielettömän hyvää työtä ja toivon, että voisin aina päästä tän hiusgurun penkkiin.

 

Mikäli kaipaat syksyysi samanlaista muutosta kuin minä viime keväänä, suosittelen samalla lahjoittamaan leikatut kutrit Little Princess Trust -järjestölle. Ohjeet hiusten lahjoituksen voit lukea postauksen lopusta.

 

Tässä vielä ennen- ja jälkeen-kuvat!

 

 

 

Mitä sinun tulee tietää, kun haluat lahjoittaa leikatut kutrit:

  1. Laita pesty ja kuivattu hius ponihännälle, kiinnitä tiukasti molemmista päistä. Älä käytä hoitoainetta pesun yhteydessä.
  2. Leikkaa irti hallitusti tai pyydä kampaajaasi leikkaamaan.
  3. Laita hius muovi- tai minigrip-pussiin
  4. Leikatun hiuksen pituus tulle olla vähintään 17cm.

 

Hiusextra ottaa vastaan myös värjättyä hiusta, mutta värjätyn hiuksen tulee olla sävyltään luonnollinen. Hius saa olla suoraa, taipuisaa, kiharaa tai permanentattua. Huom! Harmaata hiusta saa olla enimmillään 10%

Hiuslahjoitus tulee lähettää kirjeenä alla olevaan postiosoitteeseen:

ASIAKASPALAUTUS 626359
Hiusextra Heinilä Oy
Kasarmikatu 6
00140 HELSINKI

 

xx Sarah

 

 

Katso täältä Sarah’n vinkit täydelliseen meikkipohjaan!

 


SARAH GRÜNN

Kauneuden ja muodin parissa työskentelevä PR- ja viestintäalan ammattilainen

 

Instagram: @sarahgrunn

 

Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!