Ruokajuoman vallankumous: Kalsiumia vedestä

Ruokajuoman vallankumous: Kalsiumia vedestä

Kaupallinen yhteistyö: Novelle

 

Vihdoin voimme puhua julkisesti tästä uutuusjuomasta, Novelle Kalsium -kivennäisvedestä! Kuten ehkä olette huomanneet, olemme tehneet alkuvuoden töitä Novelle-juomien kanssa ja tämän Kalsium-juoman lanseerausta olemme odottaneet kenties eniten! Odottavan aika on pitkä 😀

 

Veikkaamme, että sieltä ruudun takaa löytyy terveys- ja ruokavaliotietoisia tyyppejä, jotka ovat vaihtaneet koulussa opitun lautasmallin itselleen ja tähän aikaan sopivaksi. Kasvispainotteiset valinnat ovat näkyneet meidänkin lautasmallissa ja tästäkös meidän mummit ovat olleet huolissaan: miten saamme riittävästi kalsiumia, kun emme enää esimerkiksi juo maitoa ruuan kanssa?

 

 

Kalsium on alkuaine elintärkeä ravintoaine kaikille eläville eliöille. Ihmisessä on keskimäärin 1000-1200 grammaa kalsiumia, josta yli 99% löytyy luustostamme. Me yes girlit rakastamme myös puhua hampaiden hyvinvoinnista, joten mainittakoon, että se on erityisen tärkeää luuston lisäksi myös hampaillemme.

Lisäksi kalsium vaikuttaa meidän hermostoon ja lihaksiin, sekä hormonien ja joidenkin entsyymien toimintaan.

 

Kalsiumia tarvitsee siis ihan jokainen ja erityisesti meidän naisten tulisi varmistaa, että saamme sitä riittävästi. Hormonaalisista syistä meillä on isompi riski sairastua osteoporoosiin, mikä lisää luiden haurastumista. Erityisesti ikääntyessä kalsiumin riittävä saanti olisi hyvä tarkistaa. Lisäksi raskauden ja imetyksen aikana tarve kalsiumille lisääntyy. OBS kaikki yes mamat! Imetyksen aikana rintamaidon kalsium muodostuu luustosta, on siis äärimmäisen tärkeää pitää kalsiumin saantia silmällä jo ennen lapsen suunnittelua!

 

 

 

 

Tänä päivänä monet välttelevät maitotuotteita ja noudattavat kasvisruokavaliota, joten olisi hyvä sisällyttää omaan lautasmalliin kalsiumpitoisia ruokia tai juomia. Novelle Kalsium on meille yes girleille aika nappivalinta, sillä puolen litran pullo sisältää about 47% päivän saantisuosituksesta. Hello täydellinen lounasvesi! Lisäksi me yes girlit ylistämme tummaa lehtivihreää, joka on monipuolinen ravinnonlähde – myös kalsiumille. Myös pähkinöistä ja siemenistä, kuten mantelit ja seesaminsiemenet ovat mini kalsiumpommeja.

Värikäs ja ruokaisa salaatti houkuttelee olimmepa tien päällä tai kotitoimistolla. Monipuolisuus is the thing, jos meiltä kysytään! Novelle Kalsium -juoman sisältämä kalsium on 100% kasviperäistä, joten se sopii kalsiumin lähteeksi myös vegaaneille ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.

 

 

Vaikka pyrimme aina syömään mahdollisimman monipuolisesti, niin hyvin usein kiireessä sitä menee autopilotille ja huomaamme valikoivamme aina samat jutut ostoskoriin. Kalsium-juoma on kieltämättä ollut pelastus, sillä muutenkin valitsemme mieluusti kuplaveden ruuan kanssa = arjen luksusta!

Juoma on täydellinen vaihtoehto meidän kaltaisille tyypeille, jotka kaipaavat monipuolisia kalsiumin lähteitä omaan ruokavalioon. Tämä on erityisen bueno ratkaisu myös meidän vegaani-yes girleille! (Ping Noora ja Saranda <3) Puhumattakaan laktoosi-intoleranteille ja maitoallergikoille, Novelle Kalsium tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon ruokajuomaksi.

 

Kuten muutkin Novellen vedet, Novelle Kalsium on Salpausselän harjujen suodattamaa raikasta vettä ja juoma maistuu niin ruuan kanssa, että raikkaana janojuomana. Erityisesti liikkuville ihmisille kalsiumvesi on aivan napakymppi! Juoma on matalasti hiilihapotettu, maustamaton, suolaton ja sokeriton. #yesgirlLOVES

 

 

Lopuksi vielä haluamme muistuttaa: kalsium tarvitsee kaverikseen D-vitamiinia. Mikäli sitä ei ole tarpeeksi kehossa, kalsiumin imeytyminen vaikeutuu. Lisäksi monissa kasvikunnan tuotteissa oleva fytaatti heikentää kalsiumin imeytymistä. Sitä on runsaasti täysjyväviljoissa ja palkokasveissa, mutta ruuan prosessointi kuten liottaminen, idättäminen, hapattaminen ja leivän nostaminen hajottavat fytaatteja.

 

P.S. Tsekkaathan myös meidän Instagram-tililtä Storiesien kohokohdat. Teimme sinne lyhyen kotijumpan, joka teeman mukaisesti edistää luiden hyvinvointia. Janojuomana jumpassa mikäs muu, kuin Novelle Kalsium!

 

 

Kuvat: Salla Lummi & Olof Mustonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.