Pusu päivässä (pitää lääkärin loitolla)

Pusu päivässä (pitää lääkärin loitolla)

 

Ei taida tulla yllätyksenä, että pussailu on ihanaa, mutta tiesittekö, että se sillä on myös useita terveysvaikutuksia?

Jo pelkästään toisen ihmisen fyysinen läheisyys ja kosketus tuottaa meille laumaeläimille mielihyvää. Tämä tunne moninkertaistuu suutelemisen yhteydessä ja me selvitimme, mitä kaikkea muuta tutkimukset sanoo!

 

1. Lisää onnellisuutta. Pussailu vapauttaa mielihyvähormoneja dopamiinia ja endorfiineja, mutta erityisesti rakkaushormonia, eli oksitoksiinia. Kyseinen hormoni tekee meistä sosiaalisempia ja vahvistaa pussailukumppaneiden välistä sidettä.

2. Vähentää stressiä ja alentaa verenpainetta. Kun onnellisuus lisääntyy, niin stressi lievittyy. On kuitenkin tutkittu, että suuteleminen vähentää stressihormonin, kortisolin, eritystä. Akti myös laajentaa verisuonia, joka luonnollisesti alentaa verenpainetta.

 

 

3. Parantaa ja lisää itsevarmuutta. Toisen ihmisen hellyyden osoitus tekee olomme tärkeiksi ja pusut ennen kaikkea korostaa tätä. Tutkimuksen mukaan se antaa hyvän startin päivälle ja tekee meistä tehokkaampia! Se myös kielii (hehheh) terveestä parisuhteesta.

4. Polttaa kaloreita. Ei ihan saman verran kuin juoksulenkki tai salitreeni, mutta pussailu polttaa enemmän kaloreita kuin paikoillaan makaaminen. Mitä enemmän koukeroita kielareissa, sitä enemmän kaloreita!

5. Ehkäisee vanhenemisen merkkejä. Pussailu aktivoi jopa 30 kasvojen lihasta, ja lihasten treenaaminen tunnetusti edistää ihon kimmoisuutta ja stimuloi kollageenin tuotantoa. Anti-agingiä + kasvojoogaa parhaillaan!

 

 

6. Parantaa vastustuskykyä. Saamme luontaisen rokotteen, kun sylki ja bakteerit vaihtavat omistajaa. Erään tutkimuksen mukaan kymmenen sekunnin ranskalaisen pusun aikana vaihdamme jopa 80 miljoonaa bakteeria meidän ja kumppanimme välillä. Nam!

7. Tekee hyvää purukalustolle. Hampaita ei kannata missään nimessä käyttää suudellessa, mutta aktin aikana erittyy merkittävästi sylkeä, joka taas suojelee hampaita plakilta ja haitallisilta bakteereilta! Kannattaa kuitenkin varmistaa, että itsellä ja pussailukumppanilla on hygienia kunnossa.

 

Näillä perusteilla pussailu siis lisää kokonaisvaltaisesti hyvinvointia ja onnellisuutta! We rest our case. #kasvojooga.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!