Pihajuhlien ABC

Pihajuhlien ABC

 

yes girlin synttärisankarikaksikko Kriselda ja Petra täällä moi!

Eilen juhlittiin, sillä Kriselda tuli täyttäneeksi pyöreitä vuosia eli 30, Petra taas painelee jo 4 vuotta edellä.

Näistä postauksen kuvista puolestaan on tasan kolme vuotta. Tuolloin pidimme yhteiset kolmen kimppa -synttärit ystävämme Kian kanssa, upean Kansallismuseon sisäpihalla.

 

 

 

Toiveenamme oli kerätä niin yhteiset kuin omat kaverimme ja perheenjäsenemme kokoon rentojen pihajuhlien merkeissä. Vaikka kasasimme juhlat kokoon lyhyessä ajassa, tuli näistä monessa mielessä super ihanat ja ikimuistoiset!

Tässä alla koottuna muutama yes girlin vinkki kesäjuhlien järkkäilyyn.

 

Pidä vieraslista mahdollisimman pienenä
Tiedetään, tämä on helpommin sanottu kuin tehty! Mutta kuten häissäkin, haluat pystyä ja ehtiä juttelemaan edes lyhyesti jokaisen juhlavieraan kanssa. Kokemuksesta tiedämme, että mitä pienempi porukka sen parempi.

 

Lapset (ja koirat!) mukaan!
Halusimme kesän pihajuhliin ehdottomasti lapset mukaan. Ystäviemme ihanat pikkuiset kirmailivat pihalla ja loivat parhaan tunnelman. Jos häissä lapset jäävät kotiin, niin pihakekkereissä taaperot (ja hauvat!) ovat ehdottomasti mukana!

 

Nyyttärit kunniaan!

Loimme juhliin FB-kutsun ja ilmoitimme siellä nyyttäriteemasta. Kaikki saivat valita tuomisiaan tai rustata omia ehdotuksiaan, ja näin vältyttiin kymmeneltä patongilta ja samoilta salaateilta. Homma toimi tosi hyvin, ja pystyimme itse panostamaan enemmän kakku- ja viinipuoleen. Meistä oli kiva, että osa jengiä kurvasi paikalle kaupan karkkihyllyn tai juustotiskin kautta, ja osa taas oli väkertäneet ihania kotileipomuksia. Olimme kaikesta niin kiitollisia!

 

 

 Luonnonkukat

Halusimme käyttää juhlien koristeluun mahdollisimman vähän rahaa. Enter: luonnonkukat. Kerättiin iso kasa lupiineja ja kiinniteltiin niitä ihanasti siimalla roikkumaan puista ylösalaisin. Samoin valkoisia pompom-koristeita sekä vihreää silkkinauhaa – nämä kaikki loivat kivasti tunnelmaa! Vinkkinä kuitenkin, että vaikka koristeet eivät kustantaneet paljoa, menee niiden kanssa näpertelyyn jonkin verran aikaa eli tämä kannattaa huomioida aikataulua tehdessä.

 

Räsymatot, pöytäliinat & kukkaseppeleet

Lisätunnelmaa loivat picnic-vilttien tavoin toimivat muutamat räsymatot, sekä Ikean lakanat, jotka ovat yksiä halvimpia ”pöytäliinoja”. Pöytäliinat luo aina niin paljon juhlavuutta pirskeisiin kuin pirskeisiin! Meille kolmelle sankarille väsäsimme kukkaseppeleet, nämäkin luonnonkukista. Jos et halua koko pään ympäri menevää seppelettä, vaan pelkän kukkapannan, niin tsekkaa meidän iisit ohjeet täältä.

 

MUK-1 & Aperol-baari

Meillä oli ilo saada juhliin mukaan maailman söpöin MUK-1 viinicamionette. Sieltä tarjoiltiin niin kuplivaa kuin spritzejä juhlakansalle. Super liikkis! Juomapuolen vinkkimme on tehdä ja/tai ostaa iso määrä jäitä (koska kesäjuomien pitää olla kylmiä!), mieluusti sekä normijäitä ettö isokokoisia jääklönttejä. Pro tip on jäädyttää vettä maitotölkkeihin, ja repiä juhlien alkaessa tölkin pahvit veks. Ja hei jos camionette-autot kiinnostaa, niin kannattaa tsekata myös Patisserie Teemu Auran liikuttava vaaleanpunainen pullabiili. Molempia söpöliinejä voit vuokrata omiin juhliisi!

 

Pihapelit

Koska juhlat olivat lapsiystävälliset, oli mukana myös muutamia pihapelejä. Ja hei, aikuistenkin kesken pelailu on aina parasta! Uusin ostoksemme on Clasulta löytynyt pihakokoinen Yatzy.

 

 

Säävaraus

Älä tee kuten me ja ajattele lapsellisesti ettet tarvitse katosta tai muuta kakkosvaihtoehtoa huonon kelin varalle. Meillä kävi hyvä säkä, mutta Suomen keleistä ei voi koskaan tietää ja olisi sääli jättää koko pihabileet välistä huonon kelin vuoksi. Vuokrattavat teltat ja katokset ovat melko kalliita, mutta varmasti sadekelillä sen arvoisia.

 

Helpot kengät

Pihajuhliin kannattaa aina tulla tasapohjaisilla helpoilla kengillä. Jos juhlasi ovat nurmella, niin muista vielä muistuttaa vieraita tästä. Muuten pukukoodi kesän juhlissa saa meistä olla tosi rento. Me oltiin taidettu runoilla jotain kukista, ja olikin ihana nähdä jengiä normia värikkäämmissä asuissa.

 

♡ Valokuvia muistoksi

Vaikka nykyään kaiken a ja o on olla juhlissa läsnä, on pakko sanoa että näiden kuvien katselu tuo niin ison hymyn huulille, että suosittelemme ehdottomasti palkkaamaan vaikkapa serkun tyttösi kuvailemaan jos ammattikuvaaja tuntuu liialta. Tulipa mieleen, että tämä on myös ihana kimppalahjaidea, jos tiedät ettei juhliin ole bookattu kuvaajaa. Sankarille/sankareille jää näistä ihanat muistot! Meidän kuvat otti suloinen  Meri-Kaisla. Myös hovikuvaajamme Salla on tosi hyvä ihmisten kanssa ja siksi tapahtumakuvaukseen super tyyppi!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!