Petran avioliitto-opit 1v-hääpäivänä

Petran avioliitto-opit 1v-hääpäivänä

1-vuotis hääpäivätunnelmista täältä moikkamoi vaan Petralta.

Okeiokei, onhan siitä ehtinyt kulua jo viikko kun vietimme uutta vuotta ja samalla 1v-hääpäiväämme. Skoolasimme New Yorkissa ystäviemme kera ja muistelimme häävideomme myötä tuota maagista talvipäivää.

Tunteet olivat pinnassa ja olimme aidosti ylpeitä itsestämme vaikka yhteistä taivalta paperilla onkin vasta yksi.

Ylpeys kumpuaa siitä yhteisymmärryksestä, joka meillä on siitä, että avioliiton – etenkin pitkän ja tunteikkaan sellaisen – eteen on tehtävä jatkuvasti töitä.

Hääkuviamme sellaillessa en voinut olla miettimättä sitä, kuinka paljon avioliitto muistuttaa paritanssia. Sitä tutustutaan toisiin, uuteen tanssiin, sen askeleihin. Mukana on tunteita ja odotuksia, joiden mukaan yhteiskunnan normien perusteella homman pitäisi sujua.

Välillä tanssiessa tulee astuttua toisen varpaille. Kun toinen peruuttaa, pitäisi osata mennä vastaan ja toisin päin, mukailla toinen toisensa liikkeitä.

Avioliitto ei ole mikään lyhyt ja intohimoinen paso doble, vaan pikemminkin pitkä ja joskus tooosi laahaava. Ei mikään juoksusprintti vaan maratoni. Kestävyyslajien kestävyyslaji, jossa moni luovuttaa.

Pari avioliittoon liittyvää tärkeää oivallusta haluan jakaa seuraavaksi teidän kanssa. Molemmat asioita, joiden eteen olen itse joutunut tekemään paljon töitä.

avioliitto ei tuo onnea

Avioliitto ei tee sinua onnelliseksi. Ihan tosi, turha mennä naimisiin ja olettaa, että nytpä se onni vasta potkas.

Luulemme että päästyämme elämässämme tiettyyn pisteeseen, tulee meistä sen myötä onnellisia. ”Sitten kun” on tosi yleinen ajattelutapa, ollut itsellänikin. On kestänyt kauan ymmärtää, että elämä on itsestäni kiinni, huomattavasti enemmän kuin kenestäkään muusta.

Avioliitto on tuonut meidän suhteelle lisäkipinää, halua olla yhdessä enemmän ja vahvempia parina. Ymmärrystä siitä, että teemme asioita yhteisen hyvän eteen. Samoja asioita teimme toki jo ennen avioliittoakin, mutta jotain se silti syvensi.

Avioliitto itsessään ei silti missään nimessä tuo onnea. Päin vastoin, lisäduunia.

Onnen luot itse itsellesi. Samoin puolisosi luo onnen itse itselleen. Voit rakastaa, olla tukena ja naurattaa, mutta et voi tehdä toista onnelliseksi tämän puolesta.

pyydä sitä mitä tarvitset

News flash: puolisosi ei ole ajatustenlukija. (Markku tosin on lähellä sellaista.) Joten vaikka teillä olisi kuinka monta aviovuotta takana, niin ajatuksista ja toiveista tulee puhua ääneen.

Meidän molempien mielestä on parempi puhua liikaa kuin liian vähän. Tämä ohjenuora on ollut itselleni vuosien varrella välillä vaikea. Voi kunpa se tajuaisi kerrankin imuroida kämpän kun saavun työmatkalta kotiin, tai viedä mut treffeille siihen kivaan juuri viime viikolla avattuun ravintolaan. Puhu ääneen, älä odota tai varsinkaan oleta.

Samaan hengenvetoon voi todeta, että sanojen lisäksi omilla teoillamme on tietty merkitystä. Jos näytät x asiasta mallia, menee tämä luultavimmin paremmin perille, kuin että pitäisit asian puheen tasolla. Jos sanot että sängyn petaaminen on sulle tärkeä juttu, muttet silti jaksa pedata sitä (koska ei se toinenkaan petaa sitä koskaan) niin asiaan tuskin tulee muutosta anytime soon.

Näytä mallia. Se kannattaa.

Kiitos Markku, että seikkailet mun kanssa tällä maapallolla. Kahdeksan vuotta kimpassa on jo kiva luku. Kyljellään ikuisuus.

Rakkaudella,

Mrs Wettenranta

Lue täältä Petran häämatkavinkit ja kertokaa pois jos parisuhdeasiat kiinnostelevat, niin jaetaan niistä mieluusti lisää.

yes boyt Markku ja Joonas, we love you!

Kuvat: Jesse Vähänänen

Share:

2 Comments

  1. emma
    7 tammikuun, 2019 / 9:08 am

    Ihana postaus ja super kauniita kuvia, olette kaunis pari ja olit mitä kaunein morsian! Hyvää alkanutta vuotta 🙂

  2. Maikki
    11 tammikuun, 2019 / 9:12 pm

    Ihana postaus💛 näitä lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!