Nyt ja tässä

Olin hetki sitten pienellä lomalla ja nyt taas täydessä työn touhussa. Lomalla tuli pohdittua paljon kaikenlaista. Todella inspiroitunut olo, ja mielessä monta oivallusta ja asiaa joita haluaisin jakaa. Voisin aloittaa sillä, että miten tärkeää olla, ja elää tässä ja just nyt.

Meillä on ainoastaan just nyt tämä hetki, tässä. Tulevaisuutta on tärkeä miettiä ja suunnitella, mutta me ei eletä täällä ainoastaan tulevaisuutta varten.

Nykyhetki on meitä varten. Ja se on ainoa asia, mikä on oikeasti täysin varmaa.

Se, että ollaan just tässä hetkessä, ja nyt.

Ootko aina kuvittelemassa, että miltä jokin asia tulee näyttämään tai miten se tulee menemään? Tai miettimässä tulevaisuutta? Tai murehtimassa siitä mitä huominen tuo tullessaan? Ei me voida ikinä olla tyytyväisiä tai onnellisia, jos tulevaisuus vaan siintää silmissä. ”Sitten kun”- on ajattelutapa, johon monet meistä sortuvat. ”Sitten kun….” valmistun koulusta, olen unelma työssäni, mahdun lempi farkkuihini, löydän partnerin… You name it. Lähes kaikki meistä on opetettu pitämään niin sanotusti toinen silmä auki tulevaisuutta varten. Tämä kuitenkin koituu helposti kohtaloksemme, ja vie kaiken energian nykyhetkestä.

”Sitten kun” – asiat tuntuvat usein riittämättömiltä, jos koe onnea nykyhetkessä tai ymmärrä sen arvoa ennen tai ilman niitä asioita. Joudumme kierteeseen, jossa koemme onnellisuuden olevan riippuvainen jostain. Onnellisuus kun ei loppujen lopuksi riipu lainkaan tällaisista asioista. Ainoastaan meistä itsestämme. Tulemme toimeen erittäin pienellä; kun meillä on ruokaa, paikka, jossa nukkua, ja rakkautta (jota antaa ja saada).

Olemme niin onnekkaita. Joka päivä. Tämä hetki just tässä, on tosi arvokas ja tärkeä.

On kuitenkin totta, että tulevaisuuden suunnittelu ja haaveilu on tosi tärkeää, sopivalla tasolla. Tavoitteiden asettaminen, unelmien toteuttaminen ja jonkun asian vuoksi töiden tekeminen on todella palkitsevaa ja merkityksellistä. Jokaisella meistä on oikeus kuunnella itseään ja toimia sen mukaan. Itsen toteuttaminen, mieluisat asiat ja kaikki muu itsen kuuntelu on kytköksissä onnellisuuteen ja siihen, kuinka merkityksellisenä oman elämänsä kokee.

Mitä just sinä haluat tehdä elämälläsi? Suunnittele tulevaisuutta, haaveile, unelmoi, seuraa sitä mikä tuntuu hyvältä, oikealta ja mistä nautit.

Jokainen meistä voisi kuitenkin harjoitella elämään vielä enemmän täysin hetkessä, tyytyväisenä. Harjoitella oman elämän katsomistä objektiivisesti, kuinka onnekas oikeasti onkaan just nyt?

Kuinka onnellinen voikaan olla just nyt. Olla onnellinen itsen kanssa, tuntien rauhaa, rakkautta ja tyytyväisyyttä. Sitä kautta löydetyn kiitollisuuden, motivaation ja inspiraation avulla voi löytyä lisää mielekkyyttä elämään, tavoitteiden saavuttamiseen, ja saatat jopa tajutakin miten sinnikkäästi koet tarvitsevasi jotain ihan höpsöjä juttuja vaikka kaikki on hyvin ilmankin.

Loppujen lopuksi kaikki riippuu siitä, että elämme arvojemme mukaan ja meillä on se pieni mitä tarvitsemme. Unelmat ja tavoitteet rokkaa, mutta pidetään huolta siitä, ettei hukata nykyhetkeä niiden takian, eiks nii?

Kun elämme ja tavoittelemme unelmiamme samalla eläen arvojemme mukaisesti tehden merkityksellisiä juttuja- great things happen. Jatka samaan malliin.

Hengitä syvään: sisään kiitollisuutta nykyhetkestä, anna sen antaa energiaa ja inspiraatiota tulevaan ja joka päiväisiin hetkiin. Ja ulos kaikki turha stressi ja murhe.

Ihanaa kesän jatkoa. Nautitaan näistä arvokkaista ja upeista kesäpäivistä nyt ja tässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.