Noora Fisher: Vedät puoleesi sitä mitä ajattelet

Noora Fisher: Vedät puoleesi sitä mitä ajattelet

 

Oletteko ikinä tajunneet ajatuksiemme voimaa? Kuinka paljon ne oikeasti vaikuttavat kaikkeen elämässämme, ja kuinka ne voivat, suurestikin, vaikuttaa sen tapahtumiin?

 

Rule your mind, or it will rule you.

 

Olin aiemmin aika negatiivinen ihminen, mahdollisuuksien sijaan näin esteitä ja epäonnistumisia, en uskonut itseeni, joten en myöskään uskaltanut. Elämä rullasi paikallaan.

Opettelin positiivisemmaksi; aloitin kehumalla itseäni, koittaen nähdä jotakin hyvää jokaisessa tilanteessa. Elämäni alkoi muuttua, samoin ajatusmaailmani. Tein kovasti töitä, sitä en kiellä! Laitoin itseni etusijalle, olin utelias, koitin löytää asioita, joista pidän.

Hiljalleen elämäni ja jokainen päivä täyttyi asioista, joita rakastan tehdä. Aloin nähdä haasteita ja mahdollisuuksia; mahdollisuuksia oppia uutta ja kehittää itseäni. Yhtäkkiä olin inspiroitunut ja motivoitunut.

Huonoina päivinä tiedän, että parempia päiviä on tulossa.

Pian kerron teille, kuinka onnistuin! Millaisia muutoksia tein, ja muut vinkkini.

 

 

Aloitetaan pienellä ajatusleikillä. Kirjoita vastaukset esimerkiksi paperille, tai puhelimen muistioon. Näet edessäsi elämäsi, pidätkö siitä? Onko elämässäsi asioita, joita rakastat? Onko ympärilläsi ihmisiä, jotka tuovat parhaat puolesi esiin ja seisovat aina vierelläsi?

Oletko tyytyväinen? Mitkä asiat ovat todella hyvin? Minkä toivoisit olevan toisin? Mitä haluaisit oikeasti muuttaa? Voit tehdä listan myös plussat ja miinukset- tyyliin.

Jos tuntuu, että ei tiedä mitä elämältä haluaa, tai mihin suuntaan mennä, sekin on erittäin ok. Uteliaisuus ja kärsivällisyys johdattavat meidät itselle merkityksellisten asioiden luo, kun aika on oikea! Kannattaa olla avoin, ennakkoluuloton ja kokeilla paljon erilaisia asioita.

 

 

Sitten on aika alkaa tyhjentämään ”miinukset”-listaa. Kaikki alkaa ajatuksista ja asenteesta. Tiedäthän, että jos toistat pääsi sisällä tai ääneen samoja ikäviä asioita itsestäsi tai elämästäsi, pian alat uskoa niiden olevan totta, vaikka niin ei olisikaan. Sama pätee kivoihin, positiivisiin asioihin. Eli se mitä ajattelet, kasvaa elämässäsi ja vedät sitä puoleesi. Tärkeää on uskoa, että on kaiken hyvän ja ihanan arvoinen – jokainen meistä on! Jokainen ansaitsee parasta elämää, sellaista kuin toivoo. Sen eteen pitää kuitenkin tehdä töitä.

Erittäin suoraan sanottuna: fake it until you make it. Tarkoitan tällä sitä, että positiivisuus saattaa tuntua aluksi feikkaamiselta, mutta kannattaa silti jatkaa ja uskoa itseensä.

 

 

➸ Aloitin ajatusmaailmani muuttamisen ripustamalla lippusia ja lappusia ympäri kämppää, joissa oli erilaisia positiivisia, inspiroivia ja motivoivia tekstejä ja lauseita. Suosittelen laittamaan lappuja sellaisiin paikkoihin, mistä ne näkee useasti päivän aikana, esimerkiksi vaatekaapin oveen, jääkaapin oveen, peiliin tai makkarin seinälle. Kun luet lappuja alitajuisesti useaan otteeseen päivän aikana, nuo lauseet iskostuvat päähäsi, alat uskoa niihin ja toimia niiden mukaan.

 

➸ ”Unelmakartta”. Tein unelmakartan Pinterestiin. Tallensin tälle taululle sellaisia kuvia, lauseita ja asioita, joista unelmoin ja joita haluaisin elämääni. Tein myös tästä taulusta paperiversion, jonka olen laittanut kotini seinälle- näen sen myös päivittäin. Karttaa voi päivittää sen mukaan, kun siinä olevat asiat käyvät toteen. Tämän voi myös toteuttaa kirjoittamalla asiat ylös.

 

➸ Mielikuvaharjoittelu. Urheilijoille tuttu juttu! Sulje silmäsi ja kuvittele asioiden, joita haluat elämääsi tapahtuvan ja käyvän toteen. Oli se sitten uusi työpaikka, opiskelupaikka, ulkomaanmatka tai uusien ystävien löytäminen. Näe mielessäsi tilanne, kun saat esimerkiksi uuden työpaikan, kun olet siinä työssä- koita tuntea se hyvä olo, onnistumisen tunne. Mielikuvaharjoittelu toimii myös erittäin hyvin ennen uusia jännittäviä tilanteita. Suosittelen yhdistämään meditaation ja mindfulnessin tähän.

 

➸ Lausemuotojen ja ajatusten muuttaminen. Sen sijaan että ajattelet ”haluaisin”, ajattele ”haluan”, ”saan” ja ”olen”. Esimerkiksi ”olen onnellinen ja optimistinen”, ”saan uuden opiskelupaikan” tai ”muutan ulkomaille”. Eli ajattele näin siis jo myös ennen kuin asiat ovat toteutuneet! Tällä tavoin vedät kyseisiä asioita puoleesi, valmistaudut niihin ja toimit huomaamattasi niiden mukaan.

 

➸ Kiitollisuuspäiväkirja. Mieti tai kirjoita päivittäin ylös asioita, joista olet elämässäsi kiitollinen sillä hetkellä. Tämä muistuttaa meitä kaikesta siitä, mikä on jo todella hyvin. Kiitollisuus ja arvostus lisäävät onnellisuutta ja hyvinvointiamme.

 

 

Viimeisimpänä luota itseesi, älä epäröi kyvykkyyttäsi tai arvoasi. Usko siihen, että hyviä asioita on tulossa elämääsi. The Universe has your back.

Your vibe attracts your tribe. Iloisuus ja positiivisuus tarttuu! Alat vetää puoleesi saman mielisiä ihmisiä, ja mikä onkaan ihanampaa kuin se, että ihmiset ympärilläsi tukevat joka käänteessä, tuovat esiin parhaat puolesi ja rakastavat ehdoitta.

 

 

 


NOORA FISHER

Opiskelija, bloggaaja ja barista

 

Instagram: @nooraeveliiina

Blogi: Noora Fisher

Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!