Noora Fisher: Posi vibes – nujerra negatiivisuus

Noora Fisher: Posi vibes – nujerra negatiivisuus


Ihmismieli on jännä paikka.  Kun ajaudumme negatiiviseen ajatteluun, huomaamme pian vellovamme siinä. Lisäämme suruun surua ja ahdistukseen ahdistusta. Kierteestä ja tuosta hetkestä, jolloin mielemme käy ylikierroksilla, liioittelemme asioita ja tunteemme vaan voimistuvat -on todella vaikea päästä pois. 

Kuulostaako tutulta? Jokaisella meillä on varmasti näitä hetkiä. Välillä tuntuu siltä, että mieleni yrittäisi kaikin itsepäisin keinoin pitää kiinni negatiivisesta, vaikka se on vaan haitaksi. Silloin tulee todella epätoivoinen olo. 

Olen usein miettinyt, että miksi? 

Negatiiviset tuntemukset myös usein tuntuvat kehossamme voimakkaammin kuin positiiviset ja ihanat tunteet. 

Negatiivinen ajattelu on osa meidän evoluutiobiologiaamme. Aivomme ovat johdettu ”ylioppimaan” negatiivisista kokemuksista, mutta ”alioppimaan” positiivisista. Tämä taipumus auttoi meidän esi-isiämme selviytymään ja välttämään vaaroja ja oppimaan niistä. Nykyisin emme kuitenkaan tarvitse tätä ”kykyä” lähes lainkaan.


Joskin välillä negatiivisuuteen keskittyminen voi olla hyvästä, varsinkin kun haluaa löytää ratkaisuja pulmiin ja ongelmatilanteisiin!

Useimmiten negatiivisuuteen takertuminen on meille ainoastaan vain todella raskasta, uuvuttavaa ja hyvinvointimme kärsii. Se nostaa meidän stressitasoja ja laskee kokemaamme onnellisuuden tunnetta.


Kaikilla meillä on siis taipumus jäädä majailemaan ja takertua negatiivisiin ajatuksiin ja fiiliksiin. Tiedäthän sen hetken, kun toistaa päässään jotain tiettyä asiaa tai hetkeä useita kertoja, miettii sitä, kuinka noloa se olikaan, tai että ”miksi en tajunnut sanoa tätä tai tätä”. Ahdistuu tulevaisuudesta ja kaikesta siitä, millä on mahdollisuus mennä pieleen. 

Vaikka kukaan meistä ei haluaisi jäädä jumiin tähän uuvuttavaan ja energiaa vievään sykliin, meidän ei ikinä pitäisi tuomita ajatuksiamme, vaan koittaa nähdä, tuntea ja ymmärtää niitä. Ja tietoisuuden kautta muuttaa niitä, pikkuhiljaa. 

Pieni muutos omassa näkökulmassa ja ajattelussa, voi muuttaa koko päivän kulun ja fiiliksen!

Mikä olisi siis paras tapa uudelleen muotoilla omaa ajatteluamme ja harjoitella tätä?

Voimme ”irroittaa” itsemme omista negatiivisista ajatuksistamme. Tavallaan tunnistaa ne olemalla tietoinen, ja sitten haastaa ne. Ja koittaa muuttaa niitä. Tämä vaatii toistoja ja paljon harjoittelua, kuten mistä tahansa tavasta ja rutiinista poisoppiminen. Pian kuitenkin huomaat etsiväsi kaikesta edes pilkahduksen jotain positiivista ja hyvää, ja se jos joku on kaikkien toistojen ja harjoittelun arvoista. 

Tärkeää on myös opetella muistuttamaan itseämme siitä, että mitä tahansa tunnemme, se on vain ohimenevä tunne tai fiilis. Yrittää olla reagoimatta siihen. 

Tämä yleensä helpottuu, jos maltamme ottaa pari syvää hengitystä, ja koittaa keskeyttää alkanut ajatusprosessi. Just be still ja breath.

♥ Kun negatiivinen ajatus nousee, tutki sitä. *Kuulostaako se tutulta? *Onko se jotain, mitä kuulet itsesi ajattelevan uudelleen ja usein? *Negatiivinen ajattelu on tapa, joten on hyödyllistä huomata ja tunnistaa omat ajattelutapamme ”rutiinit”. Ja tutkia sitä, että mistä ne ovat saaneet alkunsa.

♥ Älä tuomitse itseäsi ajatuksistasi. Tai yritä työntää ajatuksiasi sivuun. Sen sijaan pyri olemaan tietoinen ja objektiivinen. Sano itsellesi: ”minulla on pakkoajatuksia, ja olen jumissa negatiivissa ajatuksissa.”

♥ Uudelleen järjestele ajatuksesi. ”Onko asia oikeasti niin paha? Vai onko mieleni ja ajatukseni sumussa ja jumissa kaiken pelon ja ahdistuksen keskellä?” ”Ratkaisenko oikeasti mitään vellomalla näissä negatiivissa ajatuksissa?”

♥ Kaikista tärkeintä on olla itsemyötätuntoinen ja ymmärtäväinen. Kaikki lähtee siitä, että miten puhut itsellesi. Rakasta itseäsi. <3

♥ Vedät puoleesi sitä, mitä ajattelet. Keskity unelmiisi, mahdollisuuksiin, asioihin mistä pidät, joka päivä on mahdollisuus jollekkin upealle ja mahtavalle. 

Optimistisuus ja positiivisuus suojelee meitä ahdistuneisuutta, stressiä ja muita ikäviä tunteita vastaan. Optimistisuus vahvistaa terveyttämme, auttaa meitä palautumaan epäonnistumisista ja pettymyksistä. Se vahvistaa suunnattoman paljon mielenterveyttämme.

Positiivisesti ajatteleva näkee mahdollisuuden jokaisessa vaikeudessa. Positiivinen ajattelu rentouttaa; elämää ei tarvitse ottaa liian vakavasti, vaan pilke silmä kulmassa. 

Se ei tarkoita sitä, etteikö meillä olisi ikinä huonoja päiviä. Se tarkoittaa sitä, että tiedämme, että tulossa on parempia päiviä. 

” When you have good thoughts, they will shine out of your face and you will always look lovely. “

This image has an empty alt attribute; its file name is Noora-Tunteet-200x300.jpg

NOORA FISHER

Opiskelija, bloggaaja ja barista

Instagram: @nooraeveliiina

Blogi: Noora Fisher

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!