Noora Fisher: Ole oma itsesi

Noora Fisher: Ole oma itsesi

 

The most attractive thing is when you’re truly comfortable in your own skin. That’s the beauty.

 

Joskus aiemmin olen saattanut olla tosi varautunut uusien ihmisten kanssa, jotenkin “pelännyt” olla oma itseni. Mieleeni tuli asioita, mutta en saanut sanoja suustani. Tuntui kuin jokin olisi estänyt minua toimimasta ja olemasta niin kuin normaalisti olisin.  En vieläkään ole se puheliain tyyppi uusien ihmisten kanssa, eikä se haittaa. Rentoudun kuitenkin nopeasti. Enkä enää pelkää mitään. Olen mitä olen, ja se on tarpeeksi.

Miksi pelottaa olla oma itsensä? Siksi että omana itsenä ei olisi ehkä tarpeeksi muille? Siksi, että muut eivät hyväksyisi tai tuomitsisivat? Arvostelisivat tai ehkä nauraisivat? Mitä väliä näillä asioilla on edes?

 

 

Kuinka saada itsevarmuutta ja olla oma itsensä?

Olemme kaikki uniikkeja ja erilaisia, jokainen meistä on outo omalla tavallaan. Aitoa kauneutta ja itsevarmuutta on oikeasti se, että on inhimillisesti, anteeksipyytelemättä oma itsensä. Kuinka kiinnostavaa se, ja me kaikki, olemmekaan. Kaikkien ei tarvitse pitää kaikista ja se on ihan fine. Oikeasti.

Kaikkien kanssa voi ja pitääkin kuitenkin tulla aina toimeen, ja olla kiltti.

Good vibes only.

Ikinä ei voi miellyttää jokaista. Jos yrität miellyttää kaikkia, oma onnellisuutesi ja hyvä olosi kärsii. Se ei ole rakentavaa, vaan enemminkin erittäin kuormittavaa.

Ja jos pistetään faktat tiskiin, niin jokaisessa meissä on hyviä ja huonoja puolia; esimerkiksi jokaisessa työssä ei voi olla hyvä, tai jokaisessa urheilulajissa, tai jokainen ystävyyssuhde ei kestä tai tule toimimaan.

Kun olet täysin oma itsesi ja pysyt uskollisena itsellesi ja omalle persoonallesi, saat elämästä eniten irti. Koska ne ihmiset, jotka oikeasti rakastavat sinua juuri sellaisena kun olet, tulevat pysymään rinnallasi ja tukemaan sinua joka käänteessä.

Tämän lisäksi mitä mukavampi olo sinulla on olla kahdestaan itsesi kanssa, sekä vaikeidenkin ajatusten kanssa, sitä tietoisemmaksi voit tulla itsestäsi ja omasta toiminnastasi. Ehkä voit viedä itsesi treffeille? Lounaalle tai kävelylle metsään. Opettele nauttimaan ajastasi ja käytä se itseesi tutustumiseen. Kukaan ei oikeasti tunne sinua niin hyvin kuin mitä itse tunnet itsesi. Näemme kaikki asiat tässä maailmassa omalla tavallamme, omien lasiemme läpi.

 

 

Itsevarmuutta on tehdä omat päätöksensä. Meidän ei tarvitse tehdä niin kuin meidän ”oletetaan” tekevän tai mitä muut haluaisivat meidän tekevän. Elämme täällä itseämme varten. Joskus jos kuuntelee liikaa muita, saattavat päätökset kaduttaa muutaman vuoden päästä.

En tietenkään tarkoita sitä, etteikö muiden ajatuksia ja mielipiteitä tulisi ottaa huomioon, koska muilla on antaa tärkeitä neuvoja, joita kannattaa kuunnella. Vaan tarkoitan, että lopullisen päätöksen teet aina sinä itse.

Kuuntele sydäntäsi ja intuitiotasi, it knows the way.

Pienillä päätöksillä voi olla suuri merkitys, mikä tekee niistä suuria ja tärkeitä.

Tämän takia on tärkeää keskittyä omaan elämään, eikä muiden. Jos vertailee itseään muihin ja yrittää tehdä asioita niin kuin muut tekevät, voi tuntua siltä, että on jumissa ja junnaa paikallaan.

Opettele ja löydä pikku hiljaa juuri se oma tapa asioiden tekemiseen. <3 Tässä maailmassa on meille jokaiselle tarpeeksi tilaa menestyä omalla tavallamme, omana itsenämme.

 

 

Elämää ei myöskään kannata suunnitella liikaa, koska ikinä ei voi tietää mitä tulee tapahtumaan. Liika suunnittelu jäykistää ja asettaa turhia rajoja. Suunnittelu ja unelmointi ovat eri asioita.

Rohkaisen jokaista unelmoimaan isosti, ilman rajoja. Suunnittelemattomuus voi olla epämukavaa ja pelottavaakin. Opetellaan olemaan ok epämukavuuden kanssa. Tärkeä taito, jota tullaan kaikki tarvitsemaan elämän aikana monessa käänteessä ja kulmassa.

 

 

Silloin kun kaikki rullaa ja menee hyvin, muistetaan pysähtyä ja sisäistää se. Kuinka elämä on täynnä syitä kiitollisuuteen. Liian helposti painelemme menemään tajuamatta elämän upeutta.

 

Trust to your gut feeling. Olemme täällä elämässä, oppimassa ja tekemässä virheitä. Mitäs muutakaan hey? Nautitaan elämästä ja eletään täysillä, joka päivä.

 


NOORA FISHER

Opiskelija, bloggaaja ja barista

 

Instagram: @nooraeveliiina

Blogi: Noora Fisher

Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.