Noora Fisher: Hidasta

Noora Fisher: Hidasta

 

Olen kirjoittanut paljon omien unelmien jahtaamisesta, motivaatiosta ja muista inspiroivista asioista. Siitä miten kehittää itseään, ja siitä miten kaikki on mahdollista. Tänään ajattelin kertoa, kuinka tärkeää on myös tietää omat rajat, ja se, että milloin hidastaa, ottaa aikaa ja omaa rauhaa, olla yksin ja hengittää.

Get back to yourself.

Minulla on juuri menossa reilun viikon loma. Viisi päivää siitä vietän ystäväni kanssa Kööpenhaminassa, mihin toinen parhaista ystävistäni muutti muutamia kuukausia sitten. Lomailu on tuntunut jopa ”hankalalta”. Voi kuulostaa jännältä, mutta hetkeen heittäytyminen ilman suurempia suunnitelmia, stressiä ja to do-listaa useamman päivän ajan on tuntunut oudolta. Olen tietoisesti yrittänyt parhaani mukaan elää hetkessä ja unohtaa muut jutut. Siinä samalla olen tajunnut, kuinka olenkaan ollut tällaisen tarpeessa. Ei ole ollut aikatauluja tai pakollisia tehtäviä, vaan aikaa haaveilulle ja haahuilulle.

Pyörien vuokraaminen on muuten ihan huikea tapa tutustua Köpikseen ja saada samalla raitista ilmaa!

Miten kuvailisin reissuamme tähän mennessä? Nauru. Olemme nauraneet niin paljon. Se on ehdottomasti yksi niistä asioista, jotka auttavat minua rentoutumaan. Sellaiset hetket, kun nauraa rakkaimpien ihmisten kanssa ovat kultaa.

 

 

Se, että tietää omat rajansa ja tunnistaa milloin on aika huilata, on yksi nykypäivän superpowereista. Olen kirjoittanut muista superpowereista aiemmin, esimerkiksi täällä ja täällä.

Saatamme ajautua todella helposti suorittamiskierteeseen, jossa asioita vaan suoritetaan toinen toisensa perään, ehtimättä iloita saavutuksista ja etapeista matkalla. Jos mikään saavutus ei tunnu tuottavan iloa ja mielihyvää, ja mielessä pyörii vaan tulevat tehtävät, voi pysähtyminen ja hengittäminen auttaa katkaisemaan tämän kierteen. Pysähdy hetkeen ja hengitä kiitollisuutta.

 

Rankan viikon tai kuukauden jälkeen saattaa olla todella nuutunut olo. Veikkaan, että jokainen meistä tietää tuon fiiliksen. Silloin on hyvä katsoa kokonaisuutta;

Mitä tarvitset oikeasti ja mitkä ovat perustarpeesi? Olomme rentoutuu huomattavasti heti, kun muistamme huolehtia kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistamme ja perustarpeiden täyttymisestä. Emme oikeasti tarvitse paljon voidaksemme hyvin; ravintoa, unta, rakkautta, sekä merkityksellisyyden tunnetta.

 

Tämä tarkoittaa sitä, että välillä on hyvä karsia kaikki ylimääräinen kalenterista ja keskittyä kuuntelemaan itseä. Tee asioita, joista pidät, ja jotka saavat sinut rentoutumaan. Ehkä lukeminen, metsässä kävely tai urheilu toimivat sinulle? Olemme kaikki erilaisia. Aika rakkaimpien ihmisten ympäröimänä, mielekkäät keskustelut tai sohvalla toisen kainalossa makaaminen ja hömppäsarjojen tuijottaminen voivat olla myös juuri sitä mitä tarvitset.

 

 

Uni on myös tärkeä osa akkujen lataamista ja omasta terveydestä huolehtimista. Monet meistä saattavat laiminlyödä unen määrää, vaikka käytämme nukkumiseen melko ison osan elämästämme. Tämä kertookin unen tärkeydestä meidän kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Kun voimme hyvin, unensaannista on ”helppo” tinkiä. Vaikutukset ilmenevät vasta jälkeenpäin.

 

Lyhyt muistutus jokaiselle siitä, että miksi uni on niin tärkeää?

 

☾ Riittävä unensaanti pitää vastustuskykymme korkealla.

☾ Uni parantaa muistiamme sekä keskittymiskykyämme.

☾ Uni palauttaa ja antaa meille energiaa.

☾ Uni parantaa luovuutta ja tekee meistä luovempia.

 Uni auttaa painonhallinnassa, tunteiden hallinnassa ja mielen hyvinvoinnissa.

 

 

 

Välillä on siis ok perua menot, olla vastaamatta puhelimeen, muuttaa mielesi, olla yksin, pitää vapaapäivä, olla tekemättä mitään ja päästää irti. On vahvuutta ja rohkeutta tunnistaa omat tarpeet ja laittaa itse ja oma hyvinvointi etusijalle. Rauhoittuminen, ja hidastaminen mahdollistavat meille sen, että voimme olla parhaita versioita itsestämme jahdataksemme unelmiamme.

 

Kuvat: Sara Lepistö

 


NOORA FISHER

Opiskelija, bloggaaja ja barista

 

Instagram: @nooraeveliiina

Blogi: Noora Fisher

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.