Noora Fisher: Emotionaalinen rohkeus

Noora Fisher: Emotionaalinen rohkeus

 

Arvatkaa mitä,

tänään puhun taas yhdestä superpowerista! Nimittäin omien tunteiden hyväksymisestä ja niiden kuuntelemisesta.

Tunteet ovat ihania, ja kamalia, niin inhimillisiä. Tunteet värittävät elämäämme ja luovat sävyt sille.

Se kutkuttava tunne mahan pohjassa, onnen kyyneleet, tai halu hyppiä, pomppia ja kirkua. Vatsaa tai kurkkua puristava tunne, tai kyynelistä täyttyvät silmät, halu paeta paikalta, vajota maan alle. Tunteita laidasta laitaan, universaaleja ja yksilöllisiä.

 

 

Osa tunteista on tiedostamattomia ja osa tietoisia. Osa on hienovaraisia ja osa niin voimakkaita, että niitä voi olla vaikea hallita. Joskus niitä voi olla vaikea tunnistaa.

Usein jaamme normaalit ja luonnolliset tunteemme hyviin ja huonoihin tai positiivisiin ja negatiivisiin. Tällä tavalla saatamme tuomita osan tunteistamme, yleensä ne epämukavimmat. Saatamme ajatella, että osa tunteista on hyväksyttyjä ja osa ei. Tämä ei pidä paikkansa. Jokaisella niistä on tarkoitus, jokainen on ohimenevä ja yhtä tärkeä.

 

 

Haluan rohkaista jokaista tutkiskelemaan omia tunteitaan.

Kun ei niin mukavat tunteet, kuten suru, viha, pettymys, kateellisuus tai häpeä, oppii kohtaamaan tuomitsematta ja työntämättä niitä sivuun, voi niistä oppia todella paljon. Voimme oppia itsestämme ja muista, sekä tässä maailmassa toimimisesta ja elämisestä.

Ikävät tunteet ovat parhain opettajamme.

Ne ovat kuin pääsylippu merkitykselliseen elämään.

Eihän kukaan ikinä ole menestynyt urallaan, perhe-elämässä tai missään muussakaan ilman epämukavia, vahvoja tai vaikeita tunteita? Ei varmasti ole.

 

 

Positiivisuutta ja iloisuutta arvostavassa yhteiskunnassa voi tuntua haastavalta tai jopa kielletyltä näyttää epämukavaa fiilistä.

On kuitenkin erittäin tärkeää, ettei tunteita vastaan taistele, yritä peittää tai heittää syrjään. Kun työntää tiettyjä tunteita sivuun tai välttelee niitä, ne vain kasvavat ja voivat alkaa kontrolloida sinua.

Kaapissa on kolme suklaalevyä, joita ei saa syödä. Juuri silloin ainoa mielessä kummitteleva asia ovat ne kolme suklaalevyä! You know the feeling. Sama pätee tunteisiin.

 

 

How to start?

➸ Sen sijaan, että mietit mitä pitäisi tuntea, mieti ja tunnustele, että mitä oikeasti tunnet tai tunsit jossain tilanteessa. Ole täysin rehellinen itsellesi.

 

➸ Sen sijaan, että sanoisit: ”minä olen jotakin”, esimerkiksi pettynyt tai innoissaan, sano että: ”minä tunnen jotakin”. Tunteesi eivät ole sinä, ne vain kertovat sinulle jotain itsestäsi. Se miten käsittelemme sisäistä maailmaamme ohjaa kaikkia tekemisiämme.

 

➸ Mitä viha tai suuttumus voi esimerkiksi kertoa meille? Se voi näyttää meille, että missä omat rajamme menevät, millaiset arvot meillä on, sekä mikä on meille tärkeää.

 

➸ Katkeruus voi kertoa meille asioista, jotka yhä vaivaavat meitä, joille emme ole antaneet anteeksi, tai joita meidän pitää yhä käsitellä, käydä läpi ja antaa anteeksi.

 

➸ Ahdistuksen tutkiminen voi esimerkiksi auttaa meitä ymmärtämään, että elämme joko menneessä vai tulevassa. Ja opettaa meitä elämään tässä ja nyt.

 

➸ Emme koe voimakkaita tunteita asioista joista emme välitä. Yhtä lailla syvä ilo ja onnellisuuden tunne kertovat meille siitä, että meillä on hyvä olla ja asiat jotka ovat meille tärkeitä, ovat hyvin.

 

➸ Kaikenlaisten tuntemusten tunteminen ja hyväksyminen auttavat meitä elämään täysillä, loistamaan ja olemaan onnellisia.

 

➸  Tällä tutkimusmatkalla voi törmätä myös lapsuudessa syntyneisiin tunnelukkoihin, joiden avaaminen vaatii työtä. Jos aihe kiinnostaa suosittelen lukemaan Kimmo Takasen Tunne Lukkosi-kirjan.

 

➸ Ole rohkea. Tunteet ja tunteiden näyttäminen ei ole heikkoutta, never. Se on vahvuutta ja älykkyyttä.

 

 

Emotionaalinen rohkeus on sitä, kun osaat olla sinut kaikenlaisten tunteiden kanssa, kohdata ne uteliaasti, myötätuntoisesti ja rohkeasti. Tunteet toimivat polkuna ja suunnan näyttäjänä onnelliseen elämään.

Elämän kauneus perustuu sen haurauteen ja epävarmuuteen. Rohkeus ei tarkoita sitä, että pelko on poissa, se tarkoittaa sitä, että uskaltaa vaikka pelottaisikin.

 

Kuvat: Satu Touru


NOORA FISHER

Opiskelija, bloggaaja ja barista

 

Instagram: @nooraeveliiina

Blogi: Noora Fisher

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!