Noora Fisher: Dreams don’t work unless you do

Noora Fisher: Dreams don’t work unless you do

2019 on täällä. Monet meistä tekevät uuden vuoden lupauksia, asettavat tavoitteita ja unelmoivat. Vuodenvaihde on monella tavalla erittäin otollinen aika tälle, koska mielentilamme on usein odottavainen ja avoin, aloitamme puhtaalta pöydältä ”fresh start”, jätämme tavallaan menneen vuoden taakse ja katsomme kohti tulevaa. Omilla ajatuksilla ja tunteilla on suuren suuri merkitys lupausten, tavoitteiden ja unelmien toteutumisen kannalta. Se, että uskomme itseemme ja mahdolliseen onnistumiseen on oikeasti melkein puolet onnistumisesta, kaikessa. Se toinen puolikas onkin sitten töiden tekemistä, ja niitä pitää tehdä paljon. Helpolla ei pääse ikinä! Kun haluaa jotain uutta, täytyy myös tehdä jotain uutta, jotain mitä ei ole ikinä ennen tehnyt. 

Tutkimusten perusteella oikeasti todella pieni osa uuden vuoden lupauksista toteutuu. Mikä on varsin harmillista. Jokaisen meistä kannattaa muistaa, että uusien tapojen ja rutiinien luominen ja ylläpitäminen niin, että niistä tulee oikeasti rutiineita, kestää keskimäärin noin kaksi kuukautta. Eli se vaatii toistoja, monia toistoja. Kärsivällisyydellä ja periksi antamattomuudella sinne kuitenkin päästään! So, set your mind right. 

Millaisia tavoitteita kannattaa asettaa? Tai pikkemminkin, että miten? Niin että tuplaisit mahdollisuutesi onnistua ja saavuttaa unelmiasi?

⇢ Aseta koko vuodelle yksi tai muutama suurempi tavoite tai unelma. Unelmien on hyvä pelottaa vähän, niiden on hyvä tuntua vähän mahdottomilta- silloin tiedät, että unelmoit tarpeeksi isosti. Nyt ei kannata jäädä mukavuusalueelle kökkimään.

Mieti, että millaisia toimia sinun tulee tehdä, jotta nämä unelmat ja tavoitteet toteutuisivat? 

⇢ Mikä voisi olla vuoden 2019 teema elämässäsi? Tai ehkä puolikkaan vuoden teema? Onko se uralla eteneminen, rakkaiden kanssa olemisen priorisointi vai esimerkiksi henkinen kasvu, tai oman itsen kuunteleminen? Tämä teema ei tietenkään ole kiveen hakattu, vaan sen on myös suotavaa muuttaa muotoaan ja kehittyä vuoden aikana, samalla kun kehityt ja kasvat itse. Teeman miettiminen voi kuitenkin auttaa hahmottamaan niitä omia syvimpiä toiveita ja unelmia ja auttaa konkretisoimaan niitä, koska teema on lähes aina automaattisesti itselle tärkeä ja mieluinen asia.

⇢ Näiden jälkeen, aseta useita kuukausittaisia tavoitteita. Aloittaen tammikuusta. Nämä tavoitteet eivät saa olla liian haastavia ja vaikeita, koska tarkoitus olisi saada ne kuukaudessa täytettyä. Ne voivat olla varsin konkreettisia. Ja osa niistä voi toistua joka kuukausi. Esimerkiksi: Luen 10 sivua kirjasta joka päivä.

Tämä on ihan huikea keino juurikin uusien rutiinien ja tapojen rakentamiseksi. Mielestäni paras tapa on ensin miettiä esimerkiksi viisi pienenpää tavoitetta tammikuulle. Palata tähän listaan kuukauden aikana, ja raksittaa jo täyttyneet tavoitteet. Sitten tammikuun lopussa tsekataan tilanne, raksitetaan loputkin ja tehdään uudet tavoitteet helmikuulle. Ja niin edelleen.

 Tämä jättää samalla tilaa sille, että kuukausitavoitteet ja -unelmat eivät aina toteudu. Mikä on muuten täysin ok ja vielä enemmän! Ole avoin muutokselle ja jätä tilaa yllätyksille. <3 

⇢ Tällä tavalla ”tikapuita” pitkin pääset kiipeämään kohti koko vuoden tavoitteita ja unelmia.

Small steps towards right direction is the way to go. Kuukausitavoitteet toimivat hurjan hyvin myös siksi, että kiinnostus pysyy yllä, kun asiat eivät tunnu liian kaukaisilta. Saavutat pieniä asioita joka kuukausi. Yksi tärkeimmistä asioita on muuten kaiken tämän ylös kirjoittaminen, joko koneelle tai paperille! 

Nämä vinkit yhdistettynä Unelmat toteen 2019– postauksen vinkkeihin = täydellinen kombo. 

Jos on aikaa, suosittelen tekemään myös unelmakartan. Varsinkin jos koet itsesi visuaalisena! Tämä on itselleni erittäin tärkeä tapa käydä läpi ja havainnoida unelmiani. Ota siis tyhjä A4 tai A3. -> Leikkaa lehdistä kuvia, tai piirrä ja kirjoita paperille unelmiasi. Voit tietenkin tehdä myös koko homman koneella ja tulostaa paperin. Laita valmis unelmakartta, vaikka vaatekaappisi oveen, johonkin mistä näet sen joka päivä. Tällöin alitajuntasi käy sitä läpi tajuamattasi jatkuvasti. Tästä on hurja apu tavoitteiden ja unelmien toteuttamisessa, ja sinun on helpompi tehdä valintoja ja päätöksiä kohti unelmiasi. 

Tärkein asia loppupeleissä on se, että uskot siihen, että vuosi tuo eteesi uskomattomia ja ihania asioita, ja, että ansaitset jokaisen niistä. Sinun pitää tehdä töitä, se on varmaa, mutta avoimin, luottavaisin ja odottavaisin mielin monet ovet avautuvat ja asiat menevät juuri niin kuin niiden kuuluukin. Usko itseesi ja kykyihisi.”All I wish for you is head full of dreams, and pockets full of patience. “


This image has an empty alt attribute; its file name is Noora-Tunteet-200x300.jpg

NOORA FISHER

Opiskelija, bloggaaja ja barista

Instagram: @nooraeveliiina

Blogi: Noora Fisher

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.