Muutokset ja epävarmuus

Muutokset ja epävarmuus

 

Elämä muuttuu koko ajan, jatkuvasti. Mikään ei ole varmaa, eikä ikinä tiedä mitä huominen tuo tullessaan. Silti,edes pienen hetken, koemme muutokset epämukavina, stressaavina ja ehkä ahdistavina? Miksi ihmeessä?

Elämässä mikään ei ole niin varmaa kuin se, että se muuttuu jatkuvasti.

 

Itse en ole ollut kovin hyvä käsittelemään muutosten tuomia tunteita; ristiriitaisia, ja epävarmoja tuntemuksia. Tavallaan on niin innoissaan ja uskoo, että kyseessä on hyvä juttu, mutta samalla pieni epävarmuus ja pelko hiipii jostain. Pelko epäonnistumisesta, ehkä siitä, että ei kykene käsittelemään ja selviytymään muutoksista? Kritiikin pelko? Fiilikseni ovat haastaneet minut tutkailemaan omia ajatusprosessejani, ja tunteitani. Olen harjoitellut tunteideni ymmärtämistä, inhottavien ja epämukavien fiilisten kuuntelua ja niistä oppimista. Niinpä haluan tänään jakaa vinkkini siihen, kuinka tuntea olo hiukan varmemmaksi ja rennommaksi muutosten keskellä, kuinka oppia heittäytymään ja luottamaan muutosten tuuliin ja antaa mennä.

 

 

Miksi haluaisimme aina pysyä siellä missä on tuttua ja turvallista? Miksi muutokset pelottavat niin monia meistä? Emme ole tämän pelon kanssa yksin, vaan se on erittäin yleistä.

Yksi syy miksi pelkäämme muutosta, on se hetkellinen epävarmuus ja epätietoisuus, jonka muutokset saavat aikaan. Pelkäämme uutta. Epävarmuus rekisteröityy aivoissa samaan tapaan kuin virhe ”error”, ei ole siis ihme, että emme haluaisi hengailla tällä alueella, jos ei ole pakko. Jotkut ovat jopa sanoneet, että olisimme mieluummin onnettomia kuin epävarmoja. DUH, let’s not let it be that way!

Toinen syy muutoksen pelolle on se, että pelkäämme menettävämme jotain. Ok, muutokset usein tarkoittavat sitä, että menettää jotain, mutta samalla saa ja saavuttaa jotain uutta- ehkä parempaa, mutta aivan varmasti jotain, mikä tarkoittaa kehitystä ja kasvamista omassa elämässämme. Vinkkini on luottaa elämään ja sen tuomiin muutoksiin, kaikelle on syynsä.

 

 

Usko itseesi ja kykyysi onnistua. Saatamme pelätä myös epäonnistumista, sitä että muutos, tai ehkä uuden yrittäminen, on täysin turhaa, koska epäonnistumme tai mokaamme, mikä yksinkertaisesti ajateltuna tarkoittaisi ajan hukkaa. Hah sanon minä! Eihän kukaan oikeasti ajattele noin?

Vaikka epäonnistuisimme tai mokaisimme, opimme aina jotakin uutta.  You can do it.

Mukavuusalueella on mukavaa ja leppoisaa, mutta siellä ei tapahdu kasvua tai kehitystä. Sieltä vaan täytyy poistua voidakseen saavuttaa tavoitteita ja unelmia.  

Kysy itseltäsi, että oletko oikeasti onnellinen vai tunnetko olosi vaan todella mielyttäväksi ja turvalliseksi?

Ehkä meidän tulisi pelätä sitä, että olemme vuoden päästä täysin samassa paikassa ja tilanteessa kuin nyt?

Koita ymmärtää, että miksi muutos tapahtuu, ja miksi se on välttämätöntä elämässäsi. Silloin on helpompi hyväksyä sen tapahtuminen, ja tehdä töitä sen saavuttamiseksi.

 

Muista aina, että muutokset eivät muuta sinua. Sielusi ja sydämesi säilyy samana, tapahtui ympärilläsi mitä tahansa. Ajatukset ja mieli kehittyy ja kasvaa, mutta ydin pysyy. Älä anna muutosten sheikata itsevarmuuttasi ja itseluottamustasi. Näe muutokset positiivisina haasteina ja tavoitteina, ja koita nähdä hyvää ja positiivista jokaisessa tilanteessa.

Muista myös se, että ajatuksesi ovat ajatuksiasi, ajatuksesi eivät ole sinä. Ne ovat ohimeneviä, hetkellisiä- kuplia valmiina poksautettavaksi. Sinä päätät, kuinka reagoit niihin. Ole tietoinen ajatuksistasi ja tarkkaile niitä ulkoapäin.

 

Muutosten hyväksymisen ja saavuttamisen salaisuus? Keskity ja laita kaikki energiasi uuden rakentamiseen, siihen mitä voit saavuttaa. Älä mieti sitä, mistä joudut luopumaan tai mitä menetät.

 

 

Yksi asia on varmaa; muutokset tulevat aina opettamaan ja näyttämään sinulle enemmän, uusia puolia itsestäsi.

Ollaan siis uteliaita, joka päivä.

 

 

Kuvat: Sara Lepistö

 


NOORA FISHER

Opiskelija, bloggaaja ja barista

 

Instagram: @nooraeveliiina

Blogi: Noora Fisher

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!