MITÄ TARVITSEN TÄNÄÄN?

MITÄ TARVITSEN TÄNÄÄN?

 

 

Olimme eilen pitämässä yes girlin MINDFUL BALANCE -hyvinvointiluennon Lifeness-tapahtumassa Långvikissa.

Aloitimme tunnin kynttilänvalossa tehdyllä lempeän herättelevällä aamujoogalla, josta teemme pian videon. Stay tuned for that.

Aamujoogaamme ei kuulu komplekseja sarjoja tai megahaastavia asanoita, vaan rauhallista, kehoa herättelevää ja avaavaa liikettä, jossa keskitytään myös hengitykseen.

 

Hyvinvointilupauksemme pian alkavalle helmikuulle onkin 5-15 min. aamujoogailu. Jätimme lupauksesta pois ”joka päivä”, sillä tiedämme sen olevan liikaa luvattu. Pyrimme sen sijaan siirtymään suoraan sängystä joogamatolle (vaikka pyjama päällä) 5-6 aamuna viikosta. Hyvä ja realistinen tavoite, eikö?

 

 

Kun kroppa ja verenkierto oli lämmitelty Långvikin jumppasalissa, oli aika herätellä myös mieli. Vaikka keho voisi kuinka hyvin, nauttisit viherpirtelöistä joka aamu ja hikoilisit jumpalla töiden jälkeen, löytyy olemuksemme ydin kuitenkin mielemme sopukoista.

 

 

 

Pyysimme jokaista kysymään itseltään: MITÄ TARVITSEN TÄNÄÄN?

Tarvitsetko rauhaa vai energiapotkun persuksille? Puhelun mummin kanssa, rohkeutta esitelmän pitoon, rauhallisen koti-illan, hikilenkin uusissa maisemissa, lapsenhoitoapua seuraavalle päivälle? Mikä fiilis sinulla on alkavasta päivästä? Mitä toivot siltä?

 

 

 

Tämänlainen harjoitus kehittää yhtä lailla hyvinvointiasi kuin se venyttelykin ja voit ottaa tavaksi toistaa tämänkin harjoituksen joka aamu. Morning journaling -metodin on todettu muun muassa parantavan muistia, helpottavan tavoitteisiin pääsyä (yes please!) ja vahvistavan itsetuntemusta – ja kuria.

Sen avulla saat asetettua päivälle suunnan ja tiedostat mitä kulloisenkin päivän kulussa tulisi huomioida. Suosittelemme lämpimästi kynää ja paperia, mutta aamusuihkun aikanakin tehty ajatusleikki toimii myös.

 

 

Joinakin päivinä lauseita tulvii paperille helposti parin sivun verran kun taas toisina aamuina mielessä pyörii vain muutama sana. Molemmat yhtä lailla ok.

Liian usein tulee aamuisin laitettua autopilotti päälle jo siitä hetkestä kun herätyskello soi. Tuttu rutiinien ketju on myös avuksi mutta ei pidemmän päälle välttämättä palvele sinua parhaimmalla mahdollisella tavalla.  Se mitä tänään tunnet tarvitsevasi voi olla huomennna jotain aivan muuta.

 

On tietty myös hyvä tiedostaa, että aina ei voi olla hyvä aamu, tai hyvä päivä. Jos fiilikset ovat maassa, paras asia jonka voit tehdä on sen tiedostaminen. Silloin olet jo pitkällä, vaikka siltä ei välttämättä siinä hetkessä tuntuisikaan! Anna tunnetilan olla ja mieti mitä tarvitsisit erityisen paljon tuona päivänä. Ehkä kaipaat omaa aikaa? Tai työkavereidesi piristystä? Mitä tahansa se olikaan, pyri jollain tavoin saamaan päivääsi jotain sellaista, joka vastaisi kokemiisi fiiliksiin ja tarpeisiin.

Rohkene kokeilemaan heti huomenna herättyäsi, mitä kynä + paperi kombo sinussa saa aikaan.

 

 

Uima-asut: Bik Bok

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!