Maanantaista sunkin uusi lempparipäivä?

Maanantaista sunkin uusi lempparipäivä?

Maanantai aiheuttaa monissa meistä huokauksia ja hymyn hyytymistä. Viikonloppu on ohi ja arjen velvollisuudet kutsuvat.

Hhmph.

Jos tänäänkin aloitit päivän samaan tapaan yhtä tahmeasti laahustaen kuin aina ennenkin, niin jatka lukemista. Kokosimme alle yes girlin keinot taklata maanantait ja tehdä niistä jopa nautinnollisia. Sillä loppujen lopuksi maanantait tulisi nähdä mahdollisuutena aloittaa uusi viikko fressisti. Tämä(kin) on omasta asenteestamme kiinni!

Maanantaisin katse on aina eteenpäin ja tällöin sinullakin on mahdollisuus tehdä uudenlaisia, kenties erilaisia, valintoja elämässäsi.

 

Ensimmäinen vinkkimme on pirun tylsä mutta toimiva: tee maanantaina heti herättyäsi jotain itseäsi kehittävää. Rustaa yli töiden ahdistavia to do -tehtäviä, tai käy tenniskentällä ystäväsi kanssa aamutuimaan. Kun starttaat viikon aikaansaavalla moodilla, jatkuu se myös helpommin sellaisena.

Unohda siis uusi vuosi, uusi sinä. Uusi viikko, uusi sinä.  

Aikaansaannin kanssa meitä auttaa kalenteri, ihan vanha kunnon almanakka, johon merkkailemme pakollisten menojen lisäksi tavoitteitamme ja inspiroivia juttuja.

Usein kirjailemme sivuille randomisti ylös myös asioita, joista olemme kiitollisia. Saattaa kuulostaa turhan hipsteriltä tai jopa tekopyhältä, mutta kiitollisuuspäiväkirjan pito todella toimii.

 

Toinen vinkkimme on jossain määrin ekan vastakohta: pukeudu kivasti! Yleensä maanantaiaamuisin vaatekaapilla iskee paniikki, ja kiskaiset kiireessä päälle jotain pyykkikorin lähettyviltä löytyvää. Fail!

Suunnittele asu jossa viihdyt ja varaa aikaa harjata hiuksesi ja lisätä lemppari huulipunaasi. Tällainen ulkoinen hömpötys on tosi tärkeää meille yes girleille, etenkin silloin jos fiilis on alunpitäenkin nihkeä.

Tee siis maanantaista spessumpi, pukeudu mieleiseesi tapaan ja tunne kuinka olet himpun verran itsevarmempi jo pelkästään tästä johtuen.

 

Kolmatta vinkkiämme sivusimme jo aikaisemmin: liiku ja syö hyvin.

Liikunnasta saat energiaa loppupäivälle & loppuviikolle, no brainer! Hyvä ja ravitseva ruoka pitää mielialasi positiivisena. Keskity kevyisiin ruokiin, kasviksiin ja vihreään teehen (kahvin sijaan?) ja toisaalta muista, ettei maanantaipizzatkaan kaada maailmaa. Päin vastoin, se on täysin ok. Olemme kuitenkin koekaniineina huomanneet, että mikäli aloitat viikon fressisti, on sitä helpompi jatkaa samaan malliin. Ja jos pizzahammasta kolottaa aivan liikaa, niin tsekkaa nämä yes girlin pizza-leipäset.

Täydellistä maanantaisafkaa näin syksyn pimeinä iltoina!

 

Ripauksen luksusta maanantaihin tuo ravintolassa syöty dinneri. Emmekä todellakaan kaipaa valkoisia pöytäliinoja, lähikorttelin lemppari thaimaalainen kelpaa vallan mainiosti. Ystävän kanssa avattu viinipullo. Koiratreffit. Tulevien reissujen suunnittelu. Kylpy kynttilänvalossa. DIY manikyyri. Muista myös lemppari podcastiesi kuuntelu, hyvä musa, venyttely, villasukat ja kuumat tee-kupposet.

Kun otat tavaksi tehdä jotain kivaa joka maanantai, alat jopa odottamaan sen tuloa 🙂

Jos siis tämä viikon alku ei ollut paras mahdollinen, niin palaa näihin asioihin viimeistään ensi sunnuntaina.

Tsemppiä loppuviikkoon!

x,

yes girlit

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.