Maagiset 14 minuuttia 27 sekuntia

Maagiset 14 minuuttia 27 sekuntia

Siitä ei ole kauaa kun kirjoitimme uuden oppimisesta ja siitä kuinka sillä on meille suuri merkitys! Ihan sama opetteletko jongleeraamaan, uuden kielen tai luetko sinua kiehtovaa kirjallisuutta.

Palatkaamme tähän tärkeään aiheeseen hetkeksi.

Meillä kaikilla on kovin erilaisia elämäntilanteita. Asia joka kuitenkin yhdistää meistä ihan jokaista on vuorokauden sisältämät tunnit ja minuutit. 24h on yhteensä 1440 minuuttia. Se mitä tuolla ajalla teemme, on lopulta meidät erotteleva tekijä.

Me yes girlit olemme tykästyneet ajatukseen, jossa keskitymme 1%:iin näistä minuuteista entistä paremmin. 1 prossa noista 1440:stä minuutista tekee 14,27 minuuttia.

Vajaa 15 minuuttia päivässä.

DUH.

Tuon ajan haluamme käyttää uuden asian oppimiseen, vaikka se tuntuisi kuinka työläältä ja epämieluisalta. We’ve all been there!

Mutta ei hätää. Loput 99% ajastasi saat pitää aivan ennallaan. Rentouttavat sohva + jätski + Netflix eivät ole ollenakaan pahasta, päin vastoin. Tästä voit kuitenkin varmasti nipistää sen vajaan vartin?

Ernest Hemingwaykin sai aikaan kirjan kirjoittamalla joka päivä vain muutaman sanan. Pienistä teoista syntyy usein merkittäviä oivalluksia ja kokonaisuuksia.

Konkreettiseksi kaveriksi suosittelemme esimerkiksi vanhanaikaista herätyskelloa, tai sitten puhelimesi ajanottoa. 15 minuuttia menee nopsaan.

Kokeile vaikkapa laittaa herätyskello 15 minuuttia normaalia aikaisemmin soimaan, sopisiko sulle morning journaling, tai kenties lyhyt aamulenkki ennen suihkua? Ehkä haluat pyhittää 15 minuuttia päivästä rakkaalle mummillesi, joka asuu kaukana. Ei muuta kun puhelin käteen, joka päivä.

Tai haluatko oppia meditoimaan? Tämä on yes girlin listan kärkisijoilla. Ota avuksesi jokin kehuttu aplikaatio, kuten Calm tai Headspace. Näiden avulla on helppo seurata minuutteja ja mielen edistymistäsi. Jos keskittyminen on vaikeaa, niin suursuositukset laadukkaille vastamelukuulokkeille. Niiden avulla voit tehdä harjoituksesi helpommin vaikkapa työmatkalla junassa tai ratikassa.

Tiedämme, että elämä voi tuntua ylivoimaiselta ja hämmentävältä kun arki ja sen takaiskut painavat päälle. Mutta tekemällä pieniä muutoksia päivässä kasvatat itseäsi ja samalla mitä luultavimmin suhdettasi muihin.

Anna itsellesi mahdollisuus, kokeile ja katso mitä tapahtuu.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!