Luovuuden voima

Luovuuden voima

Luovuus ja itsen ilmaisu voi auttaa meitä jokaista tutustumaan itseemme, oppimaan lisää itsestämme ja siitä, että ketä olemme oikeasti. Luovuuden voi tuntea koko kehossa haluna ja kaipuuna tehdä jotain tiettyä, toteuttaa itseään, luoda ja olla täysin läsnä siinä hetkessä.

Tunnen olevani vapaa ollessani luova. Luovuus on syvästi yksilöllinen ja yksityinen asia. Se on syvää yhteyttä itseen ja ympäröivän maailmaan. Kun olen luova, tunnen samalla olevani erittäin maassa ”grounded”, mutta samalla lennän, pää pilvissä. Kaipaan jokaiseen päivääni jotain luovaa tekemistä ja itsen ilmaisun ajatellaankin olevan erittäin sidoksissa kokemaamme onnellisuuteen ja tyytyväisyyteen elämässämme.

Historian aikana ihmisten luovuus on ollut se eteenpäin työntävä voima, ja kaiken vuosien aikana tapahtuneen kehityksen alku. Ja se kehitys jatkuu edelleen! Sen rajana on ainoastaan mielikuvituksemme ja luovuutemme, eli toisin sanottuna sillä ei ole rajoja lainkaan. On kiinnostavaa nähdä miten maailma muuttuu, ja millaisia ammatteja esimerkiksi kymmenen vuoden päästä on olemassa, koska tällä hetkellä meillä ei välttämättä ole mitään hajua niistä.

Mielikuvitukseksi kutsutaan sitä, kun näemme, tunnemme ja ajattelemme asioita ja yhdistelemme niitä aiemmin oppimamme ja tietämämme kanssa. Meillä on kyky ensin kuvitella ja sen jälkeen rakentaa. Meillä on kyky kuvitella ja nähdä jotain mielessämme, jota ei ole vielä edes olemassa. Tätä on mielikuvitus ja sen mahdollistaa aivojemme etuotsalohkon kuori.

Aivomme ovat kehittyneet evoluution aikana niin, että kykymme kuvitella asioita nousee aistiemme yläpuolelle( =mielikuvitus) Aivomme ovat niin monimuotoiset, että kykenemme prosessoimaan informaatiota rajattomilla tavoilla. Luovuuden pohjana on lukematon määrä ”kulkuväyliä”, mahdollisia lopputulemia.

Luovan prosessin aikana aivomme yhdistelevät uutta tietoa vanhan tiedon kanssa. Mitä enemmän aivoillamme on stimulaatiota ja tietoa ennestään, sitä laajemmin ja monipuolisemmin ne osaavat käyttää ja yhdistellä uutta ja vanhaa. Tieto, ja oikeastaan kaikki aivoissamme, sekoittuu keskenään jatkuvasti ja sen jälkeen muotoutuu täysin uudelleen kokemuksiemme ja tietojemme pohjalta,

yhdistellen juurikin uutta ja vanhaa.

Olemme siis jatkuvassa muutoksessa. Niinkuin kaikki elämässämme on. Aivojamme kiehtoo aivan valtavasti kaikenlaiset uudet ideat, ja sen takia kaipaamme ja haluamme kaikkea uutta ja jännittävää, koska vanha ja tuttu ei enää stimuloi aivojamme samalla tavalla kuin ennen. Tärkeää on löytää tasapaino uuden sekä vanhan ja tutun välillä.

Niinkuin mainitsin jo aiemmin,

luovuus on yksi onnellisuutemme kulmakivistä.

Hektinen elämä ja suoritus orientoitunut yhteiskunta voi saada luovuuden kipinän katoamaan ja meidät turtumaan jokapäiväiseen elämään ja rutiineihin. Suorittamaan elämää päivästä toiseen. Tällaiseen harvoin mahtuu mukaan luovuutta ja aitoa hetkessä elämistä ja tekemistä. Luovuus kuitenkin parantaa elämänlaatuamme, joten siitä kannattaa huolehtia.

Nyt luvassa siis vinkkejä oman luovuuden esiin kaivamiseen, käyttämiseen ja hyödyntämiseen entistä paremmin!

-DIG DEEPER. Syvenny asioihin, ja erityisesti pintaa syvemmälle. Koita uusia asioita, usein. Tutustu syvemmin itseä miellyttäviin asioihin.

-Inspiraatiota saa ja pitää ottaa muilta. Ne muodostavat luovuudelle pohjan, sen mitä tiedämme jo. Jokainen meistä kokee, näkee ja tuntee kaiken täällä eri tavalla, ja meillä kaikilla on erilaiset elämänkokemukset ja muistot. Tämä tarkoittaa siis sitä, että mikään mitä teemme ei ole samanlaista kuin toisen tekemänä, oli sitten kyseessä taide tai tiede.

-Astu mukavuusalueen ulkopuolelle, usein. Mukavuusalueen ulkopuolella ei ole aina kivaa, mutta se on kaiken arvoista. Yllätyt kuinka säännöllinen itsen haastaminen vaikuttaa luovuuteen ja mielikuvitukseen.

-Ole valmis myöntämään kun olet väärässä, ja olemaan ok sen kanssa. Ole myös valmis olemaan ja tietämään olevasi oikeassa silloin, kun olet kaikkien muiden mielestä väärässä. 😉 Prove them wrong.

-Riko ja muuta rajoja. Löydä ”sweet spot” tutkimalla erilaisten mahdollisuuksien kirjoa ja rajoja sille, että mikä toimii ja mikä ei.

-Älä pelkää epäonnistumista. Nouse ylös uudelleen viisaampana ja vahvempana aiempien epäonnistumisten takia. Älä murehdi mahdollista epäonnistumista etukäteen.

Voimme oppia olemaan entistä luovempia, ja meitä ja meidän tulisi kannustaa olemaan luova alusta alkaen. Luovuus on kaunis tapa tuoda esiin omaa persoonaa ja meidän jokaisen uniikkiutta. Luovuus kuuluu meille kaikille.

Ja vaikka sinusta tuntuisi, ettet ole luova- olemme kaikki luovia jollakin tavalla, joka päivä.

Luovuus on uudistuvin ja muuttuvin työkalu meidän jokaisen elämässä. Se muuttaa ihmisten elämää ja maailmaamme. Käytetään sitä hyödyksi ja tehdään tästä maailmasta parempi paikka.

Luovuudella on rajaton potentiaali muutoksen tekemiseen; viljellään sitä kaikkialle ja kaikille. Luovuudessa on voimaa. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!