yes girl DETOX: lämmin tomaatti-linssikeitto

yes girl DETOX: lämmin tomaatti-linssikeitto

 

Viime viikolla puhuimme vähän detoxista ja annoimme muutamia omakohtaisia vinkkejä, miten siitä selviää vähän helpommin! Mikäli missasit höpöttelyvideon, niin tsekkaa se täältä.

Nyt, kun ilmat alkavat olemaan jo pakkasen puolella, niin kroppa kaipaa yhä enemmän lämmintä ja erityisesti mieltä lämmittävää ruokaa, comfort foodia! Puhdistuskuurin aloittaminen tähän aikaan vuodesta voi olla vähän pelottavaa, kun tarkoituksena on syödä mahdollisimman paljon puhdasta ja raakaa ruokaa. Kehittelemme nyt detoxista talvi-version ja ensimmäisenä julkaisemme tämän lämmittävän ja puhdistavan tomaatti-linssikeiton!

 

 

Tomaatin punainen väri johtuu lykopeenista, joka tutkitusti ehkäisee sairauksia, kuten syöpää, sydäntauteja ja masennusta. Se myös edistää ihon hyvinvointia ja parantaa muistia!

Suosittelemme syömään tomskuja vaikka päivittäin. On nimittäin tutkittu, että suomalaisten veressä on merkittävästi vähemmän lykopeenia kuin muilla eurooppalaisilla. Parhaiten se imeytyy kypsennettynä ja murskattuna. Eli tämä tomaatti-linssikeitto on mitä parhain!

Tämän lisäksi tomaatti on hyvä lähde E- ja C-vitskuille, sekä beetakaroteenille.

 

 

Toisena päätähtenä detox-keitossamme ovat linssit, jotka sisältävät runsaasti proteiineja ja kuituja. Ne ovat erinomainen protskunlähde puhdistuskuurin aikana ja muutenkin. Kuidut taas edistävät sekä vatsan toimintoja että suoliston hyvinvointia. Myös verensokeri pysyy mukavasti tasaisena!

Lisäksi linssit sisältävät tryptofaania, joka on serotoniinin ja melatoniinin esiastetta. Mieli pysyy rauhallisena ja onnellisempana! Niin ja linssit ovat kaiken lisäksi super edullisia. #yesgirlLOVES!

 

 

 

Puhdistava tomaatti-linssikeitto

♥ 1 valkosipulinkynsi

♥ 1 sipuli

♥ 500g tomaattia

♥ 1 tlk linssejä

♥ 1 chili

♥ korianteria

♥ hyppysellinen chili-Herbamarea (tai muuta laadukasta yrttisuolaa)

 

Heitä kaikki ainekset blenderiin, paitsi linssit, ja vedä sileäksi. Lämmitä soossi kattilassa. Meillä käytössä blenderi, joka samalla lämmittää keiton – vähänkö kätevä! Eikä pidä unohtaa, että sauvasekoitin toimii tähän yhtä hyvin myös.

Lisää huuhdellut linssit syvälle lautaselle ja kaada lämmin keitto päälle. Sekoita lusikalla, jotta linssit sekoittuvat keittoon ja anna vetäytyä hetken. Lisää vielä halutessasi korianteria ja siemeniä keiton päälle! Voilà!

 

Lopuksi on vielä hyvä muistaa, että suurin osa ravintoaineista menettävät tehonsa yli 40-asteessa, joten keiton voi yhtä hyvin lämmittää pienemmälläkin teholla!

Kerrothan mitä mieltä olit keitosta, mikäli testasit tätä! ♥

 

Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *