Kuinka paljon päivästäsi kuluu aikaa puhelimella?

Kuinka paljon päivästäsi kuluu aikaa puhelimella?

Otsikon kysymys saa monissa meistä aikaan epämääräistä muminaa.

Mmmmm, muutaman tunnin, kai!

Se mikä tuntuu muutamalta tunnilta, voi todellisuudessa ollakin helposti 5. Ajantaju puhelimen käytön suhteen on haastavaa, etenkin jos teet töitäsi puhelimessa puhuen tai kuten me yes girlit eli somen, blogien, sähköpostien ja googlen hullussa maailmassa. Läppärimmekin sauhuavat päivän mittaan, mutta paljon hommia tulee tehtyä kännykällä.

Vertailu muihin ihmisiin ei ole tämän vuoksi kovin reilua. Muista kuitenkin rehellisyys itseäsi kohtaan; töitä on turha syyttää mikäli tiedät että asiassa on kohdallasi yleisesti petrattavaa.

 

Kukaan meistä ei varmasti halua katsella maailmaa pelkän puhelimen linssin läpi, eihän? Otetaan siis mallia niistä lapsuusvuosistamme, kun aikaa Instagram-filtterin valintaan ei kulunut lainkaan.

Meidän hihasta, tai itse asiassa koomista kylläkin puhelimistamme löytyykin vinkki: MOMENT.

Olemme alkaneet seuraamaan puhelimen kanssa vietettyä aikaa Moment-nimisen aplikaation avulla. Se kertoo murskaavan rehellisesti tunti- ja minuuttimäärän, jonka puhelimesi kanssa päivittäin käytät.

Moment laskee montako kertaa tartut päivässä puhelimeesi ja kuinka kauan räpläät sitä. Ilmainen versio sovelluksesta sisältää seurantaominaisuudet, mutta Momentista on saatavilla myös maksullinen versio, joka osaa rajoittaa puhelimen käyttöä ja aikarajan ylittyessä hälyttää.

Keskimäärin älypuhelimen käyttäjä katsoo 150 kertaa puhelimeensa päivässä. Pahimmassa tapauksessa näytön tiiraaminen surkeassa ryhdissä muuttuu jopa riippuvuudeksi.

 

Kun opit aplikaation avulla puhelinkäytöksestäsi, voit keksiä omia tapoja tuntimäärien rajoittamiseen. Ei puhelinta käteen heti herättyäsi, ei puhelinta mukaan vessaan, ei puhelinta sporamatkalla töihin. Puhelittomat treffit ovat nykypäivän luksusta: ei kuvia ruuista, ei pakollisia työpuheluita eikä varsinkaan turhanpäiväistä somen pläräystä.

Meillä on vielä paljon tekemistä rajojemme suhteen, mutta yksi lempparikeinoistamme on pyrkiä pyhittämään sunnuntait mahdollisimman vähälle puhelimen käytölle. 30 minuuttia tavoitteena on jo tosi hyvä! Ulkolenkille on ihana lähteä ilman puhelinta ja telkkuakin voi katsella näpyttelemättä samalla kaverin kanssa.

yes girl LOVES them chill Sundays!

Joko teiltä löytyy Moment? Jos, niin muistakaahan siirtää se puhelimen etusivulle, jolloin kuvake muistuttaa olemassaolostaan ikään kuin puolivahingossa. Ja kertokaa, mitkä ovat teidän ykkösvinkit puhelimen räpläämiseen liittyen? SPILL your secrets and help a sister out!

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!