Kesän paras pikkupurtava: Shishito-paprikat

Kesän paras pikkupurtava: Shishito-paprikat

 

Vaikka me yes girlit ollaankin foodie-mittaristolla suht korkealla, on meidän emännöintikyvyissä välillä petrattavaa. Tiedättekö kun kuulette saavanne yllärivieraita ja juoksette kaupaan ostamaan… sipsiä ja karkkia.

Heh.

Noissahan ei ole mitään vikaa, päin vastoin, mutta pakko kai sitä on välillä edes yrittää kerätä housewife-pisteitä.

ENTER: shishito peppers eli shishito-paprikat.

 

 

Monet teistä tunnistaa alkupalalistoilta tutut ja trendikkäät espanjalaiset pimientos de padrón pikkupaprikat.

Noh, shishitot ovat näiden Japanista kotoisin olevia serkkuja. Käytännössä näitä kahta on suht vaikea erottaa ulkomuodoltaan, eikä mauissakaan ole suuren suurta eroa.

Ehkä olettekin kuulleet, että ainakin pimientosien kohdalla joka kymmenes paprika on ärhäkämpi, siis tulisempi, kuin muut toverinsa. Shishitoissa taitaa olla sama homma, tosin luimme jostain, että pimientosienkin kohdalla olisi kyseessä vain koko-kysymys: mitä isommaksi paprika kasvaa, sitä tulisempi siitä tulee.

Mene ja tiedä. Kertokaa jos olette asiassa fiksumpia kuin me?!

 

 

Kannustamme anyways pitämään kaupassa silmät auki pimientosien lisäksi myös shishitojen varalta.

Maustamiseen meidän top3-vinkkiä on: 1) pelkkä suola (sormisuola best!) 2) suola ja sitruunanmehu 3) suola, sitruuna sekä japanilainen mausteseos togarashi.

 

 

yes girl LOVES: Shishito Peppers

Pestyäsi paprikat, kuivaa ne huolellisesti, sillä muuten vesi räiskyy öljyisellä pannulla hullun lailla. Kuumenna paistinpannu, lisää 2rkl öljyä. Seuraavaksi maltti on valttia, sillä paprikoita paistellaan keski-kuumalla lämmöllä välillä käännellen kunnes paprikat ovat osittain kunnolla mustuneita ja ”rakoilla”. Mausta haluamallasi tavalla, ainakin suolalla. Tarjoile HETI (viileän viinilasillisen kera)!

 

 

Ja koska kesä on just eikä melkein täällä, vinkkaamme myös näiden grillaamisesta. yes girlit rakastaa grillailla kaikkea mahdollista, ja öljyssä pyöritellyt paprikat voit huoleti sujauttaa grillille

NAM! NAM! NAM!

Näihin kurttuisiin herkkuihin koukuttuu heti!

 

 

 

 

 

 

 

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.