Kärsitkö talvella nestevajeesta?

Kärsitkö talvella nestevajeesta?

 

Noin puolet painostamme on vettä ja sen merkitys kehollemme on kiistaton.

Jokainen solumme vaatii vettä toimiakseen.

Kesällä veden juonti soljuu meiltä yes girleiltä melkeinpä itsestään, mutta näin talviaikaan sen hörppimisessä löytyy kohdallamme petrattavaa, sillä kylmä sää harhauttaa meidät uskomaan, ettemme tarvitsisi niin paljoa nestettä.

Käpälä ylös jos myönnät saman?

Pelkästään jo normaaleihin elintoimintoihin, kuten hengittämiseen, keho menettää kuitenkin ainakin litran vettä päivässä. Kuiva ilma lisää haihtumista, samoin tuulen aiheuttama ilmavirtaus.

Monet meistä kärsimmekin tietämättämme talvisin nestevajeesta. Oireena ovat muun muassa päänsärky, ummetus ja keskittymishaasteet. Harvoin osaamme yhdistää näitä nestehukkaan, syytämme useimmiten vaan pa*kaa päivää!

 

 

Ymmärrämme että hikoilu liikkuessa tai rannalla aurinkoa ottaessa lisäävät kehon kuivumista, mutta tiesitkö että myös ilmastointi aiheuttaa veden haihtumista. Jos työpaikallasi hyrrää talvellakin ilmanvaihto, nautiskelet diureettina toimivista kahvikupposista pitkin päivää ja unohdat veden tyystin, on nestevajauksen syntyyn isot mahkut. Siis riskit.

Olipa kesä tai talvi, löydät meidän ykkösvinkin vedenjuontiin täältä, mutta sen lisäksi hyödymme visuaalisista ärsykkeistä. Olemme olleet koko yes girlin yksivuotistaipaleen lasisten SIGG -pullojen suurkuluttajia.

Suurkuluttamisesta puhumme onneksi vain veden osalta, sillä pulloja emme montaa tarvitse. Yksi kulkee aina kassissa mukana, toinen on joko työpöydällä tai autossa. Ja jos joulupukki toisi kolmannen, tuikkaisimme sen varmastikin treenikassiin. Mikään ei nimittäin ole niin ärsyttävää kuin huomata jumpalle mennessä unohtaneensa pullon kotiin. Right? Right!

Kun olet maistanut vettä lasisesta pullosta, et enää halua vaihtaa muuhun. Maku säilyy fressinä ja mielesi hyvänä, sillä tiedät tekeväsi ympäristölle palveluksen. Ja samalla toki itsellesi, sillä kaunis pullo muistuttaa sinua juomaan.

Saimme kesän bootcampillamme lahjoittaa lempparipullomme kaikille osallistujille, ja olemme saaneet paljon kiitosta siitä kuinka hyvin tuo silikonisuojus suojaa pulloa ja on tukevan tuntuinen kädessä. Ja katsokaa nyt tätäkin pulloa, löytyykö enää kauniimpaa?

 

Jos huomaat hörppiväsi turhan vähän vettä talvipäivien aikana, suosittelemme lisäämään joulupukin kirjeeseen rivin tälle lasiselle kestokaunokille.

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.