Juotko liian vähän vettä?

Juotko liian vähän vettä?

 

Vesi on elämän eliksiiri ja voimme melkeinpä väittää varmoiksi, että suurin osa meistä juo ihan liian vähän vettä. Itsemme mukaan lukien!

 

Koko ajan joka puolelta toitotetaan, että pitäisi juoda enemmän vettä. Suositukset vaihtelevat maittain ja on selvää, että tropiikissa nestekierto on nopeampaa. Jotkut väittävät, että 3 litraa on minimi ja joidenkin mielestä se kuulostaa taas liioitellulta. Me väitämme, että tämä on täysin yksilöllistä. Olemme kaikki eri kokoisia ja liikumme eri tavalla.

Paras tapa olla tietoinen omasta nestetasapainosta on tarkkailla omaa virtsan väriä ja juoda vähintäänkin sen mukaan. Jos käyt harvoin pissalla, niin SOS – se jo indikoi nestehukasta! Muistutuksena vielä: mitä värittömämpi urea sen parempi.

 

Veden liian vähäinen nauttiminen voi aiheuttaa päänsärkyä, väsymystä, huimausta ja lihasheikkoutta. Seuraavan kerran, kun päänsärky iskee, niin sen Buranan sijasta juo iso kulaus VETTÄ.

Lisäksi nestehukka voi aiheuttaa alhaista verenpainetta, limakalvojen kuivuutta ja ihon elastisuuden heikkenemistä. Pahimmassa tapauksessa veden puute voi aiheuttaa rytmihäiriöitä.

 

Nestehukalla on muitakin yllättäviäkin oireita, joita emme välttämättä tajua:

Haiseva hengitys – Nestehukan aikana sylkeä erittyy epänormaalisti, jolloin suu voi haista pahalta. (Yhtälailla jos pidättäytyy ruuasta, niin tyhjän mahan vatsahapot puskevat ruokatorvea pitkit, joka voi myös aiheuttaa pahanhajuista hengitystä. Etenkin ketoosin ja paaston aikana kannattaa pysytellä kaukana pusuttelukumppanista.)

➸ Kuumuus – Keho tarvitsee nestettä säätääkseen ruumiinlämpötilaa. Alkoholi tunnetusti lämmittää, joten muista naukkailla vettä aina joka toisen annoksen välissä. Hot joogaan ei myöskään kannata mennä, ellei ole edellisenä päivänä nauttinut litrakaupalla vettä! Muuten voi olla tukalat paikat.

➸ Lihominen – Kehomme sekoittaa usein janon ja näläntunteen keskenään. Saatamme siis syödä ”turhaan”, vaikka keho tarvitsikin vain vettä.

 

 

Meillä yes girlillä on pari kikkaa takataskussa, jolla lisätä vedenjuontia ja ne tulevat tässä:

 

1. Hyvä juomapullo.

Me luotamme SIGGin pulloihin ja etenkin lasisiin pulloihin! Ne eivät vuoda, ovat PBA-vapaita, eivätkä myöskään sisällä haitallista estrogeeniä. Kyllä. Useat kulutustuotteet sisältävät hormoneja ja elimistölle haitallisia kemikaaleja.

 

2. Spa-vesi.

Tykkäämme hifistellä ja hauduttaa sitrushedelmiä ja yrttejä vedessämme. Sitruuna, kurkku ja minttu ovat ihanan raikkaita, mutta jos haluaa viedä spa-veden seuraavalle levelille (yes girl –levelille), niin veteen voi laittaa limeä, appelsiinia, mustikkaa, karhunvatukkaa tai basilikaa. Tähän aikaan vuodesta kovia ovat myös päärynä, kanelitangot ja rosmariini! Nam!

 

3. Vedenjuonti app.

Puhelinsovellukseen voi kirjata muistiin juomasi vedenmäärän ja seurata sitä – ja miten se vaikuttaa olotilaan. Se myös muistuttaa tarttumaan vesilasiin tietyn väliajoin päivän mittaan!

 

 

HUOMIO, huomio: Kuten kaikessa, veden liikajuonti ei myöskään ole hyväksi, joten muista KOHTUUS!

 

 

Ihanaa viikonloppua pupuset,

yes girlit: Kriselda & Petra

 

Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.