Invisalign kokemukset pt. 2

Invisalign kokemukset pt. 2

Fun fact: kun googlaa nimeni on yksi haetuimmista hakusanayhdistelmistä ”petra korpi invisalign”.

HA, hampaat näemmä kiinnostelee monia ja tätä postausta onkin odotettu!

Siitä on nyt vajaat 2 vuotta aikaa kun me yes girlit aloitimme hampaiden oikomisen Invisalign-menetelmällä Helsingin eSmilessä. Täytyy heti alkuunsa todeta, että vitsi tällainen projekti on kiva aloittaa yhdessä ystävän kanssa, läheistä vertaistukea ei voi koskaan olla liikaa. Toisekseen; tällainen käytännössä näkymätön tapa suoristaa hammasrivistö ja samalla hoitaa purenta kuntoon on erittäin j e e s, ja suosittelen sitä lämmöllä.

yes girlin lempiasuste on heittämällä hymymme. Tämä on sellainen klisee, jonka nimeen todella vannomme.

 

 

Kriselda on kirjoittanut Invisalign-kokemuksistaan kattavasti täällä, sieltä voit lukea hänen fiilisten lisäksi myös taustaa meidän hammaslääkärivalinnalle. En voisi olla kiitollisempi siitä, että pääsin juuri eSmilen ja heidän Hannun hoivaan. Hannu Vesanen on Suomen kokeneimpia Invisalign-tekijöitä ja 100% yesgirlAPPROVES: Hannu kuuluu estetiikan asiantuntijana Euroopan huippuosaajista koottuun Invisalign Esthetic Advisory Boardiin. Lisäki hän on valmistunut ensimmäisenä suomalaisena hammaslääkärinä American Academy of Cosmetic Dentistryn koulutusohjelmasta ja kouluttautuu sekä kouluttaa alan tekijöitä.

Nämä meriitit ovat merkittäviä, sillä tämänlainen oikominen on melkoisen uutta ja kokenut pienessä ajassa räjähdysmäisen kasvun. Lääkärin kokemus on tärkeässä roolissa, sillä kaikkien meidän hampaat ja tarpeet ovat todella yksilöllisiä. Välillä fiksuimmatkin tietokoneohjelmat arvioivat hampaidemme liikkeet väärin. Enter: Hannu.

Se olikin heti alusta saakka tärkeä huomata, että Hannu ei suostu mihin tahansa. Itse nimittäin toivoin, että vain alahampaani fiksattaisiin suoriksi. Ylähampaani olivat mielestäni ulkoisesti jo tosi jees, miksi siis oikoa niitäkin?! Hannu ei tätä niellyt, muun muassa siitä syystä, että purenta on kokonaisuus johon luonnollisesti vaikuttaa niin ylä- kuin alahampaat. Molemmat rivistöt kaipasivat oikomista.

Tässä aika graafinen before kuva alahampaistani ennen oikomista. Yikes!

 

 

Teimme oikomissuunnitelman (kohdallani arvio kestosta oli 7-8kk), sain ekat Invis-muottini ja muistan vain, että ohuisiin muovisiin muotteihin meni hetken aikaa tottua. Elämä muottien kanssa lähti kuitenkin hyvin käyntiin ja olin tosi rento niiden suhteen; aina lounaspalavereissa otin muotit muiden läsnäollessa rennosti pois. Alkuun hassua oli se pieni sössötys, jota muotit aiheuttivat. Moni sanoi sen kuitenkin olevan vain omassa päässäni, joten ehkei tämä ollut niin paha.

Se että arjessa piti keskittyä hygieniaan sekä muottien pesuun ja niiden tallessa pitoon oli varmaan koko prokkiksen ainuita miinuksia, omiin korviin kuuluvan sössötyksen sekä hoidon alkutaipaleen pienen hammaskipuilun lisäksi.

Jos koko Invisalign menetelmänä on sulle kysymysmerkki, niin löydät Q&A -postauksestamme tärkeimmät pointit. Suosittelen kurkkaamaan tuon!

 

 

Oli todella hauska huomata kuinka hampaat liikkuivat tietokoneanimaation mukaisesti ja ihan aikataulussa. Tuntui kuitenkin tärkeältä päästä säännöllisesti tsekkauttamaan suutani eSmilelle, jotta niin minulle kuin lääkärille varmistui missä mennään. Kun tuli aika muuttaa New Yorkiin, jouduimme hieman säätämään suunnitelmia. Joustavuudesta ja avuliaisuudesta taas kiitokset eSmile:lle, sillä sähläsin muutaman kerran itse ihan kunnolla. Kerran hävitin muotit Pariisin hotellissa ja toi se rapakon taakse muuttommekin pientä säätöä, joka tarkoitti alkuperäisen hoitosuunnitelmamme pientä venymistä (tästä saan luonnollisesti syyttää vain ja ainoastaan itseäni). Yksi eturivin hampaistani oli myös päättänyt liikkua oman päänsä mukaan – en ollut oudosta raosta kuitenkaan hetkeäkään hämilläni, tiesin että sekin saataisiin haltuun.

Nämä esimerkit ovat minun kokemuksiani, ja kertovat mielestäni siitä kuinka tärkeä rooli hammaslääkärillä on. New Yorkissa mainostettiin isosti palvelua, jossa saat muotit suoraan kotiovellesi ja hammaslääkärikäyntejä on vain pari hassua. Uskon että kohdallani tässä olisi menty kyllä päin mäntyä. Joissakin tilanteissa pennin venytys ei ole ehkä se paras ratkaisu, varsinkaan kun kyse on terveydestäsi. Esteettisten muutosten lisäksi hammasrivistöni ja purentani parantui huomattavasti.

Yllä näet kuvan, jonka olen napannut häämatkaltani, ennen Invis-projektin aloitusta. Vaikka olin ulkonäöllisesti aika sinut alahampaiden kanssa, vaikutti tuo purentaani negatiivisesti. Alla taas kuva, josta näkyy hyvin muoviset Invis-muotit ja hampaisiin liimatut pienet nypykät, jotka edesauttavat niiden liikkumista oikeaan suuntaan.

Tämän huomaamattomammaksi ei hampaiden oikominen enää mene, vai mitä?

 

 

Kun hoito oli valmis, oli aika laittaa hampaiden taakse ns. retentiolangat. Tällä hetkellä minulla on lanka alahampaissa ja ylähampaita ylläpidän yöllä pidettävillä Vivera-muoteilla. Tämä kombo toimii kohdallani ja jälleen yksilöllisyys ratkaisee. En kuitenkaan ymmärrä kuinka ennen ei ymmärretty huomioida retentiota usein laisinkaan. Retentio tarkoittaa suomeksi säilyttää, pidättää eli tarkoituksena on estää hampaiden vaellus takasin vanhoille paikoilleen. Näin on käynyt monille ystävilleni, jotka ovat kouluiässä tehdystä oikomishoidosta huolimatta taas sen tarpeessa. Miksi hukata tehty työ?

Hannun silmä on todella vertaansa vailla, ja hän korjasi myös toisen etuhampaani, jonka olin kerran kolauttanut pahasti hissin oveen. Vappuna, selvin päin, uskokoot ken haluaa. Hammas oli omaan silmääni vallan mainio, mutta luotin jälleen Hannun ammattitaitoon. Hän ei myöskään tee koskaan hampaille ”pelkästään esteettistä” hoitoa ottamatta purentaa huomioon. Vaikkakin eroa on normityypin ehkä vaikea nähdä, tuli hampaasta entistä parempi ja kauniimpi.

Tässä taasen after megalähis etuhampaistani. Enjoy!👇😅

 

 

Voin sydämestäni suositella Invisalign-hoitoa kaikille tarvitseville. Olen kuitenkin nähnyt isoja eroavaisuuksia eri lääkäriasemien kesken tehdyissä hoidoissa, ja tässä kohtaa suosittelenkin  eSmilen ilmaista konsultaatiota. Edellistä postaustamme lainatakseni: Voimme lämpimästi suositella Hannua ja eSmileä, jonka henksusta on tullut meidän hammaslääkärikäyntien kohokohtia! People buy people first ja täällä (olitpa sitten pelokas tai et) pidetään asiakkaista huolta oli kysymyksessä sitten mikä tahansa hammashomma!

Jos teille heräsi vielä kysymyksiä, niin aina saa vetää virtuaalihihasta vaikka Instagramin puolella.

x,

Petra

 

PS. Saattaa kuulkaa olla että eräs yes boy nimeltä Markku pääsee pian Hannun käsittelyyn. Miehet hoi, hyvät hampaat ei ole mikään tyttöjen juttu.

 

 

 

 

 

3 Comments

 1. Suvi
  20 tammikuun, 2020 / 11:58 am

  Hei! Kiva, että hoito onnistui hyvin. Olisi mielenkiintoista saada jälkeen – kuva niin, että alahampaat näkyvät 😁

  • Petra Korpi
   Kirjoittaja
   20 tammikuun, 2020 / 1:50 pm

   Heippa Suvi, After-kuvia alahampaista on minulla huonommin, mutta voin laittaa sinulle mailitse yhden irvistyksen alahampaiden kera.😅😘

   • Suvi
    21 tammikuun, 2020 / 1:14 pm

    Oi kiva! 😬 😆

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.