Iltarutiinit by Kriselda

Iltarutiinit by Kriselda

 

Julkaisimme pari päivää sitten meidän uunituoreen aamurutiinin, siispä loogisuuden nimissä on hyvä jatkaa iltarutiineilla. 😉

Siinä missä aamurutiineista on hyvä pitää kiinni, niin itselläni vaihtelee iltarutiinit päivien ja fiiliksen mukaan. yes girlin alusta asti olemme puhuneet yksilöllisyyden puolesta ja siitä, että mikä tuntuu tänään hyvältä, ei välttämättä toimi huomenna.

 

Kaikilla on erilaisia päiviä ja ainakin oman kokemukseni mukaan silloin, kun on liikaa meneillään, niin iltaisin kaipaa kunnon rauhoittumista. Saattaa myös olla kausia, kun tarvitsee jotain dynaamista tekemistä. Toisinaan taas sitä kaipaa jotain luovaa tai sosiaalista tekemistä. Vaihtelu tosiaan virkistää. Tärkeintä on se, että kuuntelee itseään. Mitä minä tarvitsen tänään?

 

Täydellisessä maailmassa iltaisin pidetään telkkarit ja puhelimet kiinni, mutta todellisuudessa Netflix ja Instagram voittavat meidän taloudessa. Ne on täydellistä tekemistä, kun haluaa laittaa aivot narikkaan. Siispä listasin tähän postaukseen aitoja ja oikeita juttuja, mitä mun iltarutiineihin kuuluu.

 

Minun lemppari-iltarutiineja:

 

Netflix & Knit 

Täältä löydät meidän vanhan postauksen lempparisarjoista. Täytyy syksyn aikana päivittää listaa ja samalla saadaan uutena Adaman lempparisarjat mukaan!

Parasta, mitä voi tehdä samalla kun katso sarjaa: neuloa. Neulominen on niin terapeuttista.

 

Yin-jooga

Tämä on ehdottomasti tärkein iltarutiini silloin, kun kaipaa maadoittumista ja parempia unia! Yin-jooga virittää kehon lepotilaan ja toimii mielestäni parhaiten, kun sitä harjoittaa iltaisin juuri ennen nukkumaanmenoa.

 

Jalat ylös viideksi minuutiksi

Jos yiniin ei pääse/ehdi/jaksa/halua, mutta on levoton fiilis, nostan jalat ylös seinää vasten. Harjoitus parantaa verenkiertoa keskivartalossa, mikä edesauttaa ruuansulatusta ja sydäntä. Lisäksi se rauhoittaa hermoja, vähentää stressiä ja päänsärkyä. Erinomainen liike selkä, kuukautiskipuihin ja jopa vaihdevuosioireisiin.

 

Kiitollisuuspäiväkirja

Tätä harjoitan kausittain. Ikään kuin kuuriluontoisesti, kun on sellainen tunne, että tarvitsee extra positiivisuutta elämään! Mikäli olet seurannut yes girliä pidempään, niin 5 minute journal on varmasti sinulle tuttu. Siihen raapustan parhaimmat jutut mitä on päivän aikana tapahtunut. Lisäksi siihen kirjoitetaan ylös asiat, mitkä olisi voinut mennä paremmin.

Usein saatan olla jo puoliunessa sängyssä, silmät kiinni ja sormet ristissä, ikään kuin rukouksena, miettiä päivän kohokohtia ja kiittää niistä.

 

Kielen kaapiminen ja kolmen minuutin mindful hampaiden pesu

Olisi vaikeaa kuvitella elämää ilman kielenpuhdistinta (kuva alla) ja sähköhammasharjaa. Aamuin illoin minulla on sama rutiini: kieli ja suu puhtaaksi. Suun hyvinvointi on ykkösjuttu meille yes girleille, sillä suun hyvinvointi on suoraan yhteydessä verisuonien ja sydämen hyvinvointiin. Iltaisin suojaan oiotut hampaat Vivera-muoteilla.

 

 

Kasvojen kolmoispesu

Olet ehkä kuullut kaksoispesusta, eli öljy + putsari -pesusta? Olen kehittänyt itselleni kolmoispesu-rutiinin, johon kuuluu öljy + putsari + musliinipyyhe.

Öljynä käytän Olivia Kleinin Oil Wash & Care -öljyä. Putsarina Finlashin ripsienpidennyksille tarkoitettua puhdistusvaahtoa. Musliinipyyhe taas on Lumenen joulukalenterista pari vuotta sitten. Tämä rutiini toimii sekaihoisella ihotyypilläni parhaiten. Iho puhdistuu perusteellisesti kuivattamatta sitä.

 

Seerumi, yövoide tai öljy

Pidän iltaisin ihonhoidon muuten aika simppelinä: riippuen siitä, miltä ihoni tuntuu, valitsen kasvoille seerumia, paksumpaa yövoidetta tai hellivää öljyä.

Estée Lauderin Advanced Night Repair -seerumi on varmasti monelle tuttu klassikkotuote ja ihoni rakastaa siitä. Se ei jätä ihoa tahmeaksi ja auttaa ihoa korjaamaan itse itsensä yön aikana.

Yövoiteena käytän Lumene HARMONIA-sarjan yövoidetta, silloin kun iho tuntuu extra kuivalta. Sen paksumpi koostumus jättää ihon vauvan pyllyksi, mutta esimerkiksi näin lämpiminä kesäkuukausina voide on liikaa. 

Lumenen rauhoittava ja tasapainottava hamppu-tehoöljy on erinomainen sellaisten päivien päätteeksi, kun iho on ollut koetuksella. Paksumpi meikki, aurinko, ilmansaasteet, matkustaminen, liiallinen ruudun tuijottaminen (!) you name it – iho kaipaa hellivää öljyä. Vahva suositus tälle!

 

Keittiön siivous

Tämä on ehkä random juttu, mutta niin tärkeä seuraavan aamun kannalta. Siivoan (tai yes boy Joonas siivoaa) keittiön iltaisin valmiiksi aamua varten. Tällöin on huomattavasti mukavampaa keittää aamukahvi ja aamupalan laittaminen sujuu kivasti, kun keittiö ei ole täyskaaos.

 

Koiran kanssa pikku lenkki

Käymme aina yes boy Joonaksen ja Hefen kanssa (joskus toinen ottaa vastuun keittiöstä ja toinen koirasta) pikku iltapisulla ennen nukkumaanmenoa. Pieni happihyppely tekee hyvää yöunille, eikä koirakaan herätä 6.00 aamupisulle. 😉

 

 

Kirja

Siellä täydellisessä maailmassa luen sängyssä kirjaa. Tämä ei kuitenkaan toteudu ihan joka ilta. Meillä kaikilla kolmella yes girlillä on tällä hetkellä luvussa “Suon villi laulu”. Upea upea teos, joka on ollut 100 viikkoa New York Timesin listalla. Ei voi muuta kuin suositella! Ostin myös tänään pitkään lukulistalla olleen “Zen-mestari Bodhidharman opetukset”.

Sängyssä on parasta lukea kirjaa, joka a) vie mukanaan tai b) auttaa nukahtamaan heti. 😀 Siksi saattaa olla iltoja, kun lukeminen ei nappaa, vaan kuvien selaaminen vie voiton. Eräs unilääkäri sanoikin, että tärkeintä on se, että tekee itselleen palauttavia asioita juuri ennen nukkumaanmenoa.

 

Iso lasi vettä ennen nukkumaanmenoa.

Lopuksi juon paljon vettä, joka on huono tapa sillä käyn öisin vessassa. 😀 Huomaan silti olossa heti seuraavana aamuna, mikäli vesi on jäänyt välistä.

 

 

Täydellisessä maailmassa kävisin iltasaunassa tai -kylvyssä, mutta sellaiseen ei ole päivittäin mahdollisuutta (vielä). Siispä nekin hetket tuntuvat aina yhtä luksukselta, kun pääsee saunomaan ja kylpemään pitkien päivien päätteeksi.

Huh! Tulipa tästä pitkä. Tosiaan, en tee kaikkia kohtia joka ilta, mutta nämä asiat kuuluvat pääpiirteittäin meikäläisen iltoihin. Olen tiukempi aamurutiinien kanssa, sillä päivistä ei muuten tule mitään. Iltaisin taas menen täysin fiiliksen mukaan (paitsi hampaiden- ja kasvojenpesusta en tingi!).

 

Miten siellä suhtaudutte iltarutiineihin? Onko teillä tiukka iltajärjestys vai poikkeatteko rutiineista iltaisin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!