Q&A: Hampaiden oikominen Invisalignilla

Q&A: Hampaiden oikominen Invisalignilla

 

(Kaupallinen yhteistyö: eSmile)

 

Hammasprojektimme on herättänyt paljon kysymyksiä Instagramin (ja oikean elämän) puolella. Nyt vihdoin ja viimein meillä on kolmisen viikkoa takana kokemusta näistä hammasraudoista, joten kokosimme fiilikset ja usein kysytyt kysymykset liittyen näihin. Hurraa!

 

Me yes girlit olemme harvinaisen tarkkoja hampaiden ja suun hyvinvoinnin suhteen. Olemme vaahdonneet teille aiheesta mm. täällä ja täällä. Suun ja hampaiden (erityisesti ikenien) hyvinvointi on suoraan yhteydessä sydämen terveyteen. Monet suussa piilevät krooniset tulehdukset voivat olla sydän- ja verisuonisairauksien taustalla. Jep!

 

Nyt on hoitosuunnitelmaa kolme viikkoa takana, mikä tarkoittaa sitä, että meillä on kolmannet Invikset menossa.

Kolmannet invikset, you ask?

Invisalign on oikomislaite, joka on nimensä mukaisesti invisible. Niitä ei siis juurikaan huomaa – paitsi jos katsoo oikein läheltä tai viimeistään, kun yes girlit avaavat suunsa ja alkavat sössöttämään. Jotkut oppivat nopeammin puhumaan Invikset suussa ja jotkut taas eivät. 😀

 

 

Kokosimme tähän kaikki kysymykset liittyen yes girlin hammaprojektiin, eli Invisaligneihin, olkaa hyvä:

 

Mitä ne tekevät?

Invisalign-muotit oikovat vinksahtaneet hampaat suoriksi. Ne ovat siis muovia – kalvomaiset hammasraudat. Good bye hammaskiskot ja vanhanaikaiset raudat (niin söpöt kuin ovatkin!).

 

Sattuvatko ne?

Eivät satu. Toki suussa tuntuu aluksi epämukavalta, kun siellä on jotain mikä ei sinne varsinaisesti kuulu, mutta muotteihin tottuu.

 

Kuinka kauan hoito kestää?

Riippuu täysin omasta hoitosuunnitelmasta, 4-18 kk. Meillä arvioitu aika on 7-8 kuukautta, mikä on aika tyypillisen ajan rajoilla. Tämä voi myös muuttua kesken kaiken, mikäli hampaat eivät liiku toivottuun suuntaan. Minulla on parin viikon pidempi hoitoaika kuin Petralla.

 

Pidetäänkö niitä koko ajan suussa?

Optimaalinen aika on 20-22 tuntia päivässä. Ne pitää ottaa pois syömisen, juomisen ja hampaiden pesun ajaksi (samalla pestään muotit). Vettä saa juoda Invikset suussa ja jos on vähän tuhma, niin kyllä pillilläkin voi juoda. Meillä kulkee kotelo aina joka paikassa messissä ja yritämme muka-diskreetisti ottaa ne pois ravintolassa.

 

Miten se toimii?

Oikomiskalvot ovat tehty SmartTrack-materiaalista, joka parantaa hampaiden siirtymistä. Hampaat liikkuvat toivottuun suuntaan, kun muotit vaihdetaan 1-2 viikon välein.

 

Mitä jos ne hukkuu?

Edelliset kalvot säilytetään, mikäli käynnissä olevat muotit hukkuvat. Silloin palataan ns. taaksepäin hoitosuunnitelmassa.

 

Miten ne pysyy suussa?

Kalvot tehdään 3D-mallinnuksen mukaan omista hampaista, jolloin ne istuvat kuin hansikas hampaisiin. Ne ovat ikään kuin muoviset grillsit! 😀 Seuraavalla hammaslääkärikäynnillä saamme hampaisiin kiinnikkeet, jotka pitävät kalvot entistä paremmin kiskoilla. Kiinnikkeet ovat yhtälailla invisible, eli eivät näy.

 

Kenelle ne sopii?

Invisalign sopii hoitomuodoksi kaikille teini-iän ylittäneille. Suun yleisen terveystilanteen täytyy myös olla hyvä, jotta hoito on mahdollinen. Invikset eivät siis sovi ihan kaikille, mutta sen tietää vasta konsultaation jälkeen. Niillä on kyllä saatu ihmeitä aikaan, joten mars varaamaan aikaa hammaslääkäristä!

 

Miksi suoristatte jo suorat hampaanne?

Tätä kysytään meiltä joka kerta ja kieltämättä meidän etuhampaat näyttävät suorilta. Täysin suorat koko kaari ei kuitenkaan ole ja reikiä tahtoo syntyä vinoihin kulmiin, jonne hammasharja ei pääse niin smoothisti. Lisäksi kummallakin on vinksahtaneet alahampaat, eikä niitä voida yksin suoristaa. Jos niin tekisi, purenta voi muuttua merkittävästi ja remppa jouduttaisiin tekemään pahimmassa tapauksessa uudestaan. Suurimmat muutokset tulevat olemaan alakaaressa ja hymystä tulee entistä leveämpi.

 

 

Ja lopuksi:

 

Kuinka paljon ne maksavat?

Riippuu täysin omasta tilanteesta ja hoitosuunnitelmasta, 3000-6500€. Suosittelemme käymään konsultaatiossa, jossa hammaslääkäri tekee arvion.

Yksi ystävistämme aloitti oikomishoidon puolisen vuotta ennen meitä ja sanoi hyvin, että sitä laittaa elämänsä aikana jopa enemmän rahaa tyhmempiin juttuihin, joten miksei mielummin sijoittaisi itseensä ja pitäisi huolta hampaistaan. Nimen-just-omaan. 

 

 

Mistä niitä saa?

Suomessa ei ole kuin muutama hammaslääkäri, joka on erikoistunut Invisaligniin. Meidän hammaslääkäri Hannu eSmileltä (toimii Helsingissä ja Kuopiossa) kuuluu estetiikan asiantuntijana Euroopan huippuosaajista koottuun Invisalign Esthetic Advisory Boardiin. Lisäki hän valmistui viime keväällä ensimmäisenä suomalaisena hammaslääkärinä American Academy of Cosmetic Dentistryn koulutusohjelmasta ja kouluttautuu sekä kouluttaa alan tekijöitä.

Voimme lämpimästi suositella Hannua ja eSmileä, jonka henksusta on tullut meidän hammaslääkärikäyntien kohokohtia! People buy people first ja täällä (olitpa sitten pelokas tai et) pidetään asiakkaista huolta oli kysymyksessä sitten mikä tahansa hammashomma!

 

Heräsikö lisää kysymyksiä? Kommentiboksi on sitä varten auki! 💖

 

 

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!