Go away brain fog! yes girlin vinkit aivosumua vastaan

Go away brain fog! yes girlin vinkit aivosumua vastaan

Mihinkään ei oikein pysty keskittymään, lähimuisti on surkea, olo irtonainen sekä pään päällä lymyilee sumea pilvi.

Me yes girlitkin koetaan välillä niin sanotun brain fogin tuntemuksia ja tiedetään että ne on aivan pers***tä. Kun tuntemuksia nousee, tiedämme että stressitasot ovat asteen verran liian korkealla.

On aika hidastaa.

Pelkkä lyhyt hengitysharjoituskin auttaa, mutta sumu olisi aina ihana saada häädettyä tiehensä mahdollisimman kauas.

 

Olimme äärimmäisen innoissamme kun pääsimme eilen maanantaina mukaan pr-matkalla, joka vietettiin metsässä. Metsäjoogasimme, saunoimme, uimme, paistoimme nuotiolla lettuja ja nukuimme teltoissa. Tämä jos joku on juurruttavaa ja auttaa oitis sumuiseen oloon.

Jotta saisimme pidettyä yllä tätä metsäkeiju-fiilistämme kokosimme muutkin vinkkimme ja huomion arvoiset seikat aivosumun häätöön:

 

-Nukutko tarpeeksi? Jos et, niin unettomuuteen ja lyhyisiin yöuniin keskittyminen voi auttaa. Tai siis; varmasti auttaa! Pyri menemään sänkyyn vaikka vain 15min normaalia aikaisemmin ja tee illalla asioita, joista nautit. Jos rentoudut parhaiten katsomalla telkkua, niin tee niin. Myös mahdollista uniapneaa kannattaa tutkia. 

 

-Juo vettä. Jo pelkästään 2% nestehukka voi laskea aivojen toimintaa, huonontaa muistua ja keskittymistä.Tsekkaa täältä yksi yes girlin lempivinkeistä veden juontiin liittyen. Jos sumuisuuden tunne menee edes takaisin päivän mittaan, kokeile ensihoitona aina vettä.

 

-Oletko mittauttanut labrassa D-vitamiinitasosi? Viime vuosina D-vitamiinin puutoksen on huomattu liittyvän lisääntyneessti aivovaurioihin kuten Parkinsonin tautiin, autismiin ja jopa dementiaan. D-vitskun puutos aiheuttaa brain fogia ja siksi me popsimme talvisin extra-annoksen deetä. Suosittelemme ehdottomasti tsekkauttamaan myös perusverenkuva, jottei esimerkiksi diabeteksesta ole merkkejä. Ja jatketaan listää vielä kilpirauhaskokeilla, sillä oikeanlainen kilpparilääkitys on auttanut ystävillämme ”hitaaseen” oloon.

 

-Liikunta. Liikunta tuntuu auttavan niin moneen psyykkiseen oireeseen. Vaikkei yyyhtään jaksaisi lähteä lenkkipolulle, niin tee se! Trust us!

 

-Päivänvalon näkeminen ja luonto. Kuten jo kerroimme, on luonto ja valo yksi ehdottomista lempitavoistamme lievittää stressiä.  On upeaa, mitä raikas ulkoilma tekee mielelle ja keholle. Povaamme ulkoilun ja eräilyn suosion kasvavan entisestään muutamien seuraavien vuosien aikana, emmekä me saatika meidän aivomme laita tätä lainkaan pahitteeksi.

 

-Terveellinen ruokavalio. Sanomattakin on selvää, että terveellinen ruoka auttaa. Huolehdi aivojesi hyvinvoinnista syömällä muun muassa paljon kasviksia ja kalaa, oliiviöljyä ja pyri välttämään liiallista sokeria.

 

-yes girl rakastaa pikku stressiä, mutta pitkittynyt sellainen voi aiheuttaa burn outia tai jopa masennusta. Jos koet pitkään stressin saatika masentuneisuuden oireita, puhu asiasta lähimmäisillesi.

 

 

 

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!