Bye Bye Hangry!

Kaupallinen yhteistyö: Arla &More & Asennemedia

Kiukkuinen, ilkeä, super työläs, äkkipikainen, unohtaa kaiken, ei pysty keskittymään mihinkään…

Jos selasitte meidän IG-tiliä tänään, niin saatoitte jo nähdä miksi meidän puolisot kuvailivat meitä yes girlejä näin kauniilla adjektiiveilla. Meidän yes boyt Joonas ja Markku saivat nimittäin tehtäväkseen kertoa teille, minkälaisia olemme kun olemme hangry.

Hangry on kombo sanoista nälkäinen eli hungry ja vihainen eli angry ja jopa tiedemiehet ovat todenneet tämän asian todeksi. yes girlin testilaboratoriossa ollaan täysin samaa mieltä!

Mitä siis kehoissamme tapahtuu, joka saa meidät muuttumaan pieniksi ihmismonstereiksi?

No, nälkäisenä meidän verensokeri laskee, jolloin muun muassa tuttu hormoni nimeltä kortisoli nostaa päätään. Kortisoli on tunnettu stressihormonina, joten ihmekös iskee pieni nälkäkiukku. Nälkäkiukku taitaakin itse asiassa olla ihan osuva käännös hangrylle.

Kortisolin lisäksi meidän lisämunuaiset erittävät adrenaliinia, joka kytkee meidän hermostossa primitiivisen ”fight or flight” -tilan päälle. Vaikka adrenaliinin pitäisi auttaa meitä suoriutumaan paremmin stressaavissa tilanteissa, niin verensokeri on välttämätöntä aivoillemme, siispä hangry-tilanteissa iiseimmätkin tehtävät tuntuvat ylitsepääsemättömiltä. Pää menee siis kirjaimellisesti sekaisin.

Agressio taas selittyy neuropeptidi-Y:n (NPY) erittyessä aivoissamme. Tämä on vähän tuntemattomampi välittäjäaine, mutta sillä on kehossamme tärkeitä funktioita. Se on mm. syömistä lisäävä hermovälittäjäaine, joka myös varastoi kehoomme energiaa. Pitkällä tähtäimellä sen ylituotanto voi aiheuttaa kropassamme liikalihavuutta ja aineenvaihduntahäiriöitä. Pään lisäksi kroppa voi mennä hangrysta sekaisin.

On taas hyvä muistaa, että nälkäkiukku on jokaiselle yksilöllistä, mutta mitä alhaisempi verensokeri, sitä varmemmin kiukku hiipii. Paras tapa pitää se loitolla? Kyllä, välipalat aterioiden välissä.

Onneksi välipalamaailma kehittyy koko ajan. Tuoreimpana tutustuimme uuteen välipalabrändiin nimeltä Arla &More. Heillä on kattava valikoima terveellisiä, luonnollisia ja täyttäviä tuotteita, jotka sopivat erinomaisesti välipalaksi esim. kesken duunipäivän.

Parasta on, että Arla &More tuotteissa on huomioitu meidän kuluttajien toiveet sokerin välttämisestä, lisäaineettomuudesta, protskupitoisuudesta sekä luonnollisita mauista. #yesgirlLOVES!

Valikoiman eka lempparimme on nimeltään Kerros-skyr kauralla ja tämän maut mustikka ja aprikoosi. Kaura on yksi yes girlin ehdottomia lemppari raaka-aineitamme, sillä se sisältää runsaasti ravintokuitua sekä beetaglukaania, joka tasapainottaa kolesteroliaineenvaihduntaa ja tasaa verensokerin vaihteluita. Siis mitä mainioin juttu estämään sitä kuuluisaa nälkäkiukkua!

Arla &More on kiinnittänyt myös erityishuomiota tuotteiden pureskeltavuuteen, joka on tärkeä osa kylläisyyden tunnetta. Eli olitpa liikkeellä kiireessä tai oman työpöytäsi ääressä, niin suosittelemme testaamaan tämän terveellisen ja täyttävän kerrosherkun!

Yksi vinkki vielä, jos et jostain syystä saa käsiisi tällaista ravitsevaa välipalaa, niin kannattaa pyrkiä minimoimaan kaikki tosi vaativa ja stressaava työ k u n n e s saat taas ruokaa. Ravittuna aivosi toimivat nimittäin paljon paremmin!

Joko te ootte spotanneet nämä kauniit purnukat kauppojen hyllyiltä? Kertokaahan meille mitä piditte, valkkaatteko mustikan vai aprikoosin?

Tsempit viikkoon!

xx, yes girlit

Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!