BRAIN FOODIA & KOKONAISVALTAISTA HYVÄÄ OLOA

BRAIN FOODIA & KOKONAISVALTAISTA HYVÄÄ OLOA

Kaupallinen yhteistyö: Radisson Blu

How do I feel today?

Radisson Blu:n Brain Food -konsepti pyytää meitä jokaista pohtimaan vastausta tuohon tärkeään kysymykseen.

Brain Foodin kehitystyössä ovat olleet mukana kovat nimet: ravitsemusasiantuntija Patrik Borg sekä Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula. Patrik Borg sanoo, että ”puolet ruoan tuottamasta hyvinvoinnista tulee siitä, mitä syödään ja toinen puoli siitä, millä fiiliksellä sitä syödään. Stressitön ruokailunautinto on yhä tärkeämmässä roolissa.” Kuten mekin, on Patrik kiinnostunut suoliston hyvinvoinnista, sillä sen tiedetään edesauttavan yleistä hyvinvointia ja jaksamista monella tasolla.

Me yes girlit rakastamme keittiöitä, joissa huomioidaan satokausi. Satokausikalenterin Samuli on tuonut Brain Food –konseptiin tietämystään ja tavoitteena on maukkaiden sesongissa olevien raaka-aineiden myötä vähentää samalla ruoan tuotannon ja syömisen tuomia ympäristövaikutuksia. Kotimaiset raaka-aineet tulevat läheltä, jolloin terveyden kannalta tärkeät vitamiinit ja hiven-aineet säilyvät pöytään asti. Mielenkiintoinen pointti on myös se, että satokaudella kasvatettuja kasviksia on tarpeen ravita niukemmin lannoittein, joten niiden kuormitus on pienempi.

Radisson Blu:n keittiöt toimivat juurikin näiden periaatteiden sekä tavoitteiden mukaisesti ja he ovatkin Suomen ainoa hotelli-ravintola-kompleksi, jossa Satokausikalenteri on yhteistyökumppanina.

#yesgirlAPPROVES

Ihmisaivot ovat ainutlaatuinen järjestelmä. Aivot muuttuvat iän myötä, mutta myös oma toimintamme muovaa aivojamme.

Syömällämme ruoalla on suuri merkitys koko kehoomme, aivot mukaan lukien. Ruoka joko antaa tai ottaa pois aineita, jotka vaikuttavat suoraan aivojemme toimintaan. Kuten koko kehomme, nämäkin käyvät hiilihydraateilla, rasvoilla ja proteiineilla. Aivot siis.

Me yes girlit haluamme olla antamassa aivoillemme tarvitsemaansa: hitaita hiilareita, hyviä rasvoja ja terveellisiä proteiineja. Kun puhutaan työviikon aikana nauttimistamme ruuista, toivomme saavamme ravitsevaa, sesonginmukaista ja kasvipainotteista ruokaa. Emme kuitenkaan missään nimessä halua rajoittaa mieltämme ruuan suhteen. Ruokailu on meille elämän suola, päivän parhaimpia hetkiä ja haluamme näiden olevan rentoja hyvän mielen tilanteita.

Radisson Blu on kanssamme täysin samoilla linjoilla, heidän kokousruokailuja kehitetään entisestään keskittyen tuoreeseen paikalliseen ravintoon, joka on nimetty osuvasti Brain Foodiksi. Ajatuksena on, että kun syömme oikeaa ruokaa, parannamme aivojen tehokkuutta ja mielemme kapasiteettia vähentäen samalla stressiä. Brain Food auttaa ylläpitämään keskittymiskykyä, kun verensokeri pysyy tasaisena, ja tukee aivotoimintaa.

Tämä kaikki on super oleellista työpäivän ruokailuille!

Mitä Brain Food tarkemmin on? Kuvat kertovat jo paljon, mutta tässä vielä kuusi Brain Foodin kulmakiveä:

  1. Runsaasti kalaa, täysjyvätuotteita, hedelmiä ja vihanneksia.
  2. Pääasiassa tuoreita, lähellä tuotettuja tuotteita.
  3. Puhtaita aineksia, joita on käsitelty mahdollisimman vähän.
  4. Vähemmän lihaa ja aina enintään 10 % rasvaa.
  5. Aina enintään 10 % lisättyä sokeria.
  6. Avainasemassa hyvä maku ja aistinautinto.

Omat Brain Food -kokemuksemme aina yes girl workshopista lounaspalavereihimme Radisson Blu Seasidessa ovat olleet niin mieluisia, että meihin törmää Gimiksessä melkoisen usein molempien yes girlien ollessa Helsingissä.

Ja hei, pakko vielä mainita, että workshop osallistujamme olivat niin mielissään kun välipalalla tarjoiltiin tummaa suklaata ja maukkaita mintulla maustettuja vihersmoothieita. Pullakahvitkin ovat joskus ihan jees, mutta aivosi kiittävät tummasta suklaasta ja tuoreista smoothieista!

Eräs lisäseikka, johon haluamme kiinnittää huomiota on syöminen ilman puhelinta. Kun keskittyy syömiseen, saamme kaikki aistimme käyttöön. Patrik Borg on maininnut, että yhteys kehoon auttaa huomaamaan, milloin on kylläinen ja ehkäisemään turhaa ahmimista. Tämän olemme todistaneet todeksi monta kertaa omalla kohdallamme. Kehon kuuntelu ja stressitön ruokailunautinto tulevat olemaan ravintokeskustelussa yhä tärkeämmässä roolissa tulevaisuudessa.

Käsitetasolla tästä puhutaan intuitiivisena tai tietoisena syömisenä. Haluamme syödessämme kuunnella enemmän omaa kehoamme. Haluamme syödä sitä, mikä tuntuu hyvältä.

Sanotaan siis heipat vanhanaikaisille kokousruokailukaavoille ja sen sijaan kuunnellaan Sherlock Holmesin luojan, Arthur Doylen, viisaita sanoja:

“Biology gives you a brain. Life turns it into a mind. I consider that a man’s brain is like a little empty attic, and you have to stock it with such furniture as you choose.”

Brain Food -konsepti on saatavilla Suomessa osana Radisson Blu -kokouspalvelua Helsingissä, Espoossa, Turussa, Tampereella ja Oulussa ja suosittelemme ehdottomasti sen testaamista mikäli asut tai työskentelet näiden kaupunkien kulmilla.

xox,

yes girlit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.