APUA ALLERGIAOIREISIIN

APUA ALLERGIAOIREISIIN

 

Kuinka moni muu kärsii tähän aikaan vuodesta jäätävistä allergiaoireista? Täällä nousi ainakin pari kättä pystyyn.

Kutisevat silmät, kurkku ja nuhainen nenä ovat varma merkki kesän tulosta. Allergiat ovat monelle vaiva ja osa oireilee kausittain. Allergiat ovat kehon puolustusjärjestelmän reaktio jollekin ulkopuoliselle aineelle ja se on elimistön tapa kertoa, ettei kaikki ole tasapainossa.

Ollaan molemmat yes girlit aiiivan tukossa täällä ja ihmetellään kovasti, mistä johtuu ja miten on mahdollista, että ihminen allergisoituu luonnolle?!

 

Ollaan tehty intensiivisesti salapoliisityötä, kyselty tutuilta ja jopa eräältä lääkäriltä (yes, meillä on yes girlin ikioma lääkäri!) neuvoa, mikä avuksi tähän aikaan vuodesta?

 

 

Yllättäen suoliston hyvinvointi on suuressa osassa, kun on kyse kehon epätasapainosta. Ensimmäisenä kannattaa tsekata ruokavalio kuntoon ja jättää vähemmälle sokeri, soija, hiiva ja maitotuotteet.

Ravintoon kannattaa sen sijaan lisätä maitohappobakteereja, chiliä, inkivääriä ja erilaisia yrttejä. Kaali on erinomainen ravinnonlähde ja varsinkin hapatettuna siitä saa probioottisia etuja. Eli kimchiä jääkaappiin!

 

Monet ovat saaneet avun lääkennällisistä sienistä ja esimerkiksi pakurista on ollut apua allergiaoireisiin. Tätä emme ole vielä itse testanneet, mutta ei pakuriteestä ole ennenkään ollut mitään haittaa ja nyt saimme hyvän syyn tutkia erilaisia sienijuomia lisää. Cordyceps, reishi ja pakuri, tervetuloa teekaappiimme!

 

Olemme lisänneetviimeisten viikkojen ajan aamusmoothieen mehiläisen siitepölyä, mikä toimii ns. rokotteena siitepölylle. Joillekin se aiheuttaa voimakasta oireilua, mutta mikäli allergia on lievää, niin siitepölyä siitepölyn hoitoon kuulostaa ihan järkevältä, vai mitä?

Netistä löytyy hillittömästi tietoa ja vinkkejä erilaisista superfoodeista, mutta emme sen enempää niitä halua listata tähän. Yhteen päätökseen olemme tulleet ja kuten aina ennenkin: mitä vähemmän käsiteltyä ja puhtaampaa ruokaa, sitä parempi. yes girlin talvi-detox on kaikkea tätä.

 

 

Kävimme viime talvena testaamassa suolahuonetta Helsingin Punavuoressa ja sillä on kokemuksemme mukaan merkittäviä vaikutuksia myös hengitystien hyvinvointiin. Suolaterapia on mm. astmaatikkojen, urheilijoiden ja laulajien suosiossa, sillä suola sitoo itseensä kosteutta ja avaa limakalvot. Se sopii erityisen hyvin hengitysteiden ja ihon sairauksista kärsiville tyypeille! Käynti suolahuoneessa avaa tukkoisen fiiliksen heti!

Bongasimme myös netistä suolapiipun, jolla voi nauttia suolaterapiasta missä ja milloin vaan. Mikroskooppiset suolkiteet puhdistavat ja huoltavat hengitystiet kuntoon.

 

 

Kysyimme myös yes girlin ikiomalta lääkäriltä apua ja saatiin kultaakin arvokkaampia täsmävinkkejä, mikäli kärsii pahemmista oireista:

➸ Mikäli haluaa pitää kotinsa vapaana siitepölystä, niin ikkunoihin kannattaa asentaa allergiasuodattimet.

➸ Imurin filtterit kannattaa tsekata: HEPA-suodatin on sellainen, joka puhdistaa ilmaa, jota imuri puhaltaa.

 ➸ Panosta ilmanpuhdistajaan, joka kerää pienhiukkaset sisäilmasta.

➸ Huoneen kosteustaso on hyvä olla alle 60%, sillä pölypunkit tykkäävät kosteudesta.

➸ Pese petivaatteet, tyynyt, peitot jne. 60-asteessa, jotta pölypunkit tuhoutuvat varmasti.

➸ Nenäkannusta tai nenäsuihkeesta voi olla apua allergiseen nuhaan. Suolaliuoksen on hyvä olla 0,9% (apteekista saa tähän hyvät ohjeet). 

➸ Lenkkeily kannattaa ajoittaa iltaan, sillä useammat kasvit vapauttavat siitepölynsä aamuisin.

➸  Sairaalassa voi tehdä siedätyshoitoa, jonka tavoitteena on ettei lääkkeitä enää tarvitsisi.

 

Lopuksi vielä yes girlin oma lääkäri neuvoo: “Moni, joilla on siitepölyallergiaa kärsii myös ns. ristiallergiasta. Esimerkiksi puolet koivuallergikoista kärsii myös herkkyydestä kypsentämättömille hedelmille ja juureksille. Myös muut siitepölyallergikot voivat saada oireita esimerksiki omenasta, kirsikoista, aprikoosista, päärynästä, porkkanasta, selleristä, persiljasta… Reaktiot eivät yleensä ole voimakkaita, mutta kypsentämällä nuo edellä mainitut ruuat voi oireet helpottua, eikä sen takia niitä tarvitse jättää ruokavaliosta kokonaan pois.”

 

Huh! Siinäpä ne ”in a nutshell”. On hyvä muistaa, että ollaan kaikki yksilöitä ja se mikä toimii esimerkiksi minulla ei välttämättä sovi Petralle ja toisin päin. Allergioita ja oireita on erilaisia, siksi kokosimme tähän useita juttuja, mitä voi kokeilla ja soveltaa omaan elämään.

Mitä vinkkejä teillä on allergiaoireiden selättämiselle?

 

Share:

2 Comments

  1. Suvi
    18 toukokuun, 2018 / 11:48 am

    Nenäkannu ja suolapiippu on aina nuhan aikana käytössä. Piiputtelen tällä hetkelläkin! 😄 Nenäkannua käytän mahdollisimman usein muutenkin, vaikka olisin ihan terve, koska se puhdistaa katupölyn nenästä ja kosteuttaa limakalvoja. Suosittelen! 👍🏻 Siitepölyallergiaan voi auttaa myös rannikkomännyn kuoriuute, joka on vahva antioksidantti. Kannattaa googlata! 🙂

    • 20 toukokuun, 2018 / 5:44 pm

      Wow hei mahtavaa, kiitos vinkistä! Rannikkomämännyn kuoriuute näyttäis olevan hyväksi myös verisuonten hyvinvointiin ja alaraajojen turvotukseen. Täytyypä laittaa se testiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!