Alkoholinkulutuksen tulevaisuus & 2 x kevyt-cocktail

Alkoholinkulutuksen tulevaisuus & 2 x kevyt-cocktail

 

Kirjoitimme alkuvuodesta alkoholista ja mindfulnessista, jolla on ehdottomasti ollut positiivinen vaikutus meidän alkoholinkulutukselle. Puhuimme myös podcastissa hyvinvointitrendeistä ja mainitsimme kyseisessä jaksossa eräästä globaalista trendistä: alkoholin kulutuksen vähenemisen. Ilmiö näkyy erityisesti meitä nuoremmassa sukupolvessa. Tämän päivän parikymppiset eivät kuluta alkoholia samalla tavalla kuin vaikka me kymmenen vuotta sitten.

 

Alkoholinkäyttö on muuttunut maltillisemmaksi, joka näkyy jo esimerkiksi alkoholittomissa ja miedommissa oluissa ja viineissä. Ravintoloissa ja baareissa muutos on näkynyt jo jonkin aikaa. “Matala-alkoholipitoisuus ja alkoholittomuus on noussut osana hyvinvointitrendiä ja tullut jäädäkseen nyky-yhteiskuntaan. Ihmiset etsivät luontaisia tuotteita, makuelämyksiä ja ovat myös valmiita maksamaan niistä. Uusille tuotteille, jotka promoavat tätä ajattelumallia on varmasti kysyntää tulevaisuudessa, mausta tinkimättä”, toteaa kansainvälisesti palkittu baarimestari ja ravintoloitsija Timo Siitonen Flavour Venturesilta.

 

 

Alkoholia edelleen kulutetaan, mutta yhä vastuullisemmin ja tietoisemmin. Vuoden kehitystyön jälkeen päivänvalon näki maailmallakin ainutlaatuinen kevyttisle, 15 prosentin vahvuinen ja sokeriton Kåska. Kuusen neulasilla ja sitruunan kuorella maustettu kirkas tislattu alkoholi, joka sopii mainiosti cocktaileihin.

Hello yes girlin after workit! Pian niitä sais jo järjestää!

Mikä parasta: 15% Kåska myynnistä ohjataan sosiaalisten järjestöjen tukemiseen, jotka tekevät työtä yksinäisyyden vähentämiseksi. 

yes girl LOVES! Brändit, joilla on tärkeä missio, ovat lähellä meidän yes girlien sydäntä. On ihan mahtavaa olla nyt messissä levittämässä Kåskan ilosanomaa.

 

 

Kävin viime viikolla kylässä Kåskan päämajalla moikkaamassa juoman takana olevia kundeja Eetua ja Frediä. Ihailen heidän rohkeutta toteuttaa omaa visiota ja luoda tyhjästä täysin uusi tuote. Kevyttislejä ei markkinoilla juurikaan ole, joten hatunnosto Kåskan perustamisesta. Kunnon yes boyt!

Tunnen Eetun yli kymmenen vuoden takaa ja päiviteltiin juurikin muuttunutta juomakulttuuria. Erilaista oli meidän nuoruudessa, kun tavattiin aina dokaus-kotibileiden ja ”euron shotti” -baari-iltojen merkeissä. Kymmenen vuotta nuoremmappa pikku veljelläni ja hänen kavereillaan on ihan eri meiningit. 😀

 

Sekä Eetu että Fredi ovat tehneet pitkän uran alkoholien parissa ja yhteisistä arvoista syntyi yhteinen yritys. Kuvasimme toimistovierailullani ihania cocktaileja, jotka ovat tietenkin kevyitä sekä vähäalkolisempia. Drinkkien lopputuloksissa alkoholipitoisuus vastaa kevytolutta tai -siideriä. Tällaiset cocktailit ovat meidän yes girlien mieleen, ja ne sopii siis mitä mainioimmin esimerkiksi after workille tai vaikkapa brunssille!

 

 

Ensimmäinen ohje on Kåskan “signature drink”, eli Kåska & Tonic.

Pro-tip: mikäli kotoa ei löydy baarimittaa, niin maustemitat toimii myös. Teelusikka on 0,5cl ja ruokalusikka 1,5cl.

 

 

Kåska & Tonic

5cl Kåskaa

15cl Indian tonic -vettä

Sitruunaviipale

Pieni rosmariinin oksa

 

Mittaa Kåska viinilasiin ja täytä lasi jääpaloilla.

Kaada tonic lasiin hitaasti, jotta kuplat säilyvät!

Pyöräytä muutaman kerran lusikalla rauhallisesti juoma sekaisin, lisää koristeet ja nauti!

 

 

Toisena drinkkinä on appelsiin ja inkiväärin upeasta liitosta syntynyt aurinkoinen drinkki nimeltään Aurinkå. Ruotsalaisella oolla åfc!

 

 

Aurinkå

 

5cl Kåskaa

1,5cl inkiväärisiirappia*

2cl tuoretta appelsiinimehua

1cl sitruunamehua

appelsiiniviipale

 

Mittaa kaikki raaka-aineet shakeriin ja ravista kylmäksi!

Siivilöi teesiivilän läpi lasiin ja koristele appelsiinilla tai siirapin tekemisestä jääneillä inkivääreillä. Nam!

 

 

Inkiväärisiirappi

 

100g kuorittua, siivutettua inkivääriä

1,5dl vettä

100g sokeria

ripaus suolaa

 

Kuori ja pilko inkivääri pieniksi kolikon kokoisiksi paloiksi

➸ Laita vesi ja inkivääri kattilaan, kiehauta ja hauduttele matalalla lämmöllä 15 minuuttia.

Lisää sokeri, sekoita ja hauduta toiset 15 minuuttia.

Siivilöi inkiväärit pois ja säilytä siirappi kylmässä.

Inkiväärit kannattaa syödä (super raikkaita karkkeja!) tai käyttää koristeena juomaan.

 

 

 

Alkon ensimmäinen erä myytiin heti loppuun, mutta lisää on tulossa! Onnea pojat ja Kåska!

 

 

 

Kuvat: Kriselda & Fred Karlsson

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!