6x lisää treenimotivaatiota

6x lisää treenimotivaatiota

 

Mistä löytää treenimotivaatiota, ja kuinka pitää tätä yllä?

Meillä yes girleillä on omat vinkkimme, mutta myönnettäköön, että aina se ei ole niin helppoa. Erilaiset ajanjaksot elämässä on luonnollisia, välillä ollaan aktiivisempia salilla kävijöitä, välillä taas käperrytään sohvalle kirjailemaan kiitollisuuspäiväkirjaa. Kuten niin usein, on tässäkin asiassa meidän mielestä tasapainolla iso rooli. Samoin kuin meidän lemppari vihersmoothieilla ja itsetehdyillä sienipizzoilla.

Alla meidän 8 lempitapaa etsiä sitä ehkäpä hieman hukassa olevaa motivaatiota. Jos sun ykköskikka uupuu tästä, niin pleaaaase jaa se kommenttien puolelle. Kannustusta ja vertaistukea (tai treenikavereita) ei voi koskaan olla liikaa!

 

 

1. KIRJOITA YLÖS MILTÄ TREENIEN JÄLKEEN TUNTUU

Kun olo on kaikkea muuta kuin treeni-intoa täynnä, kannattaa pohtia seuraavaa: Onko olosi koskaan ollut pienen happihyppelyn tai salin jälkeen huonompi kuin ennen sitä? Tuskin. Tai harvemmin ainakaan. Kirjoita puhelimesi muistiinpanoihin seuraavien jumppahetkien jälkeisestä olostasi ja siitä fiiliksestä. Kun motivaatio on hukassa, toimii näiden itselleen ääneen lukeminen melko voimakkaana motivaattorina.

 

2. KOKEILE UUTTA

Me yes girlit olimme tällä viikolla ekaa kertaa jousiampumassa Arenaharbourin metikössä. Tämä aktiviteetti oli lähinnä hauskanpitoa varten, mutta jestas sitä hien ja hengästymisen määrää. Aika meni nopsaa ja adrenaliinitasot kohosi korkealle. Uuden oppiminen on aina jännää. Ehkä oot aina halunnut kokeilla kiipeilyä tai hip hop -tanssia? Ilmoittaudu alkeiskurssille, ja saatat sen yksittäisen päätöksen myötä löytää loppuelämäsi parhaimman harrastuksen.

 

3. LYHYET JUMPAT

Olemme kirjoittaneet aikaisemminkin lyhyiden treenien puolesta. Liputamme niin koti- kuin ulkojumppia – meidän lemppari nettitreenit löydät täältä. Yotube on täynnä mitä parhaimpia 15-30min pituisia ohjattuja hikisessioita. Tai jos aamukankeus ottaa päähän, niin ehkä haastat itses joogaamaan 20min arkiaamuisin. Se riittää! Se on PALJON enemmän kuin ei joogaa lainkaan. Kun lasket päiven, viikkojen ja kuukausien minuutit yhteen, on potti aika iso. Älä siis sepitä muille tai itsellesi tekosyytä ”kun ei ole aikaa”. 

 

4. KUUNTELE PODCASTIA

Löydä muutama suosikkisi podcastien maailmasta ja anna itsellesi lupa koukuttua näihin! Ehkä opit kuunnellessasi jotain uutta, tai rentoudut päättömään höpöttelyyn paremmin kuin meditoidessa? Oli miten oli, me yes girlit suositellaan lähtemään kävely-, pyöräily- tai juoksulenkille kuulokkeet korvilla. Salillakaan hymy ei hyydy kun korvissa juttelee tutut äänet. Saatat huomata koukuttuneesi tapaan kuunnella ja liikkua samalla! Tiedättehän ne kaksi kärpästä…

 

5. HOIVAA MIELTÄSI

 

Jos kalenterista tuntuu olevan vaikea löytää aikaa sporttailulle, niin käännä ajatuksesi niin että puolen tunnin tai tunnin sporttailu on samalla loma mielellesi. Meidän mielen hyvinvointi, tai sen puute, on kaiken pohjalla. Käännä ajatuksesi niin että SAAT ottaa aikaa itsellesi, saat etkä joudu. Joillekin meistä sopii aivojen nollaukseen juoksulenkki, osalle nyrkkeily ja toisille yin-jooga.

 

6. PIENET VÄLIETAPIT

Onko tavoitteenasi vetää 6kk päästä 6 leukaa? Mahtavaa! Ennen kuin alat riuhtomaan itseäsi tangolla nollasta sataan (ja hukkaamaan oitis motivaatiosi hommaan!), mieti voisitko edistää asiaa aluksi jollain helpommalla ja motivoivalla tavalla? Tee ehkä kuten meikä eli yes girl Petra ja aloita roikkumisesta ja tee tätä mieluusti monta kertaa viikossa. Jaksat pian kannatella itseäsi jo 1min, joka puolestaan kehittää leukoihin tarvittavia lihaksia ja ”yhtäkkiä” eli muutaman kuukauden kuluessa huomaat pystyväsi tämän ylävartaloliikkeiden kuninkaan eli leukojen alkeisiin, ilman yhtään turhaa riuhtomista. 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!