5 x kirjakerhon vinkkiä

5 x kirjakerhon vinkkiä

 

yes girlin kirjakerhosta, hyvää päivää! Esittelimme uusimmat kirjaihastuksemme keväällä Instagramissa ja nyt lienee hyvä hetki niiden esittelemiselle myös täällä.

Ei kuitenkaan mitään hätää, ei tarvitse laittaa simmuja kiinni, postaus ei sisällä spoilereita. Enemmänkin haluamme vinkata näistä, mikäli kaipailet inspiroivaa lukemista. <3

 

Suominaiset maailmalla

Tästä olemme jo kertaalleen kirjoittaneet, mutta tulkoon se uudestaan. Essi Kivitien ja Eeva Sallinen Simardin yhteinen teos esittelee 15 suomalaista naista, jotka asuvat ja luovat uraa ulkomailla. Naiset kertovat avoimesti onnistumisistaan, pettymyksistään ja arkielämästään ulkomailla.

Kirja on äärimmäisen inspiroivaa luettavaa. Se sopii erityisesti sellaiselle, joka haaveilee elämästä ja urasta ulkomailla. Ja vaikka ei haaveilisi, niin naisten rohkeus on esimerkillistä. On myös mielenkiintoista lukea, kuinka suomalaisnaiset yhdistävät uran, perheen, kaksi kotimaataan ja kulttuurierot!

 

 

Kutsuvat sitä pöhinäksi

Kolmen naisen, Katariina Helaniemen, Annaleena Kurosen ja Venla Väkeväisen kirjoittama kirja kertoo kasvuyrittäjyydestä ja avaa startup-yritysten maailmaa. Miten kasvuyritykset toimivat ja miksi niistä kohistaan?

Kirjassa päästään kurkistamaan kasvuyrittäjien kulisseihin, jossa lukuisat suomalaiset (mm. Supercellin, Gold&Greenin ja Woltin takaa) avaavat omia kokemuksiaan rohkeudesta, alkuvaiheistaan ja onnistumisistaan.

Kirja on äärimmäisen innostava, eikä pelkästään yrittäjäpolulla oleville, vaan se myös rohkaisee jokaista löytämään omaan elämäänsä merkityksellisyyttä – sellaisten asioiden, jonka eteen uskaltaa ja haluaa ottaa riskejä.

 

Olet valaissut minun tietäni

Ei ehkä uskoisi, että yes girl hyppii innosta poliittisesta historiasta, mutta Päivi Storgårdin teoksessa on avattu 11 presidentin puolison elämää. Kaiken takana on nainen, they say. Okei, 10 naisen ja yhden miehen (koska Halosen takana oli tietenkin Pena).

Kirjassa päästään kurkistamaan elämänmakuisiin juttuihin, jossa sukelletaan pintaa syvemmälle. Kenellä oli haastava aviomies ja kuka teki jäätelöä Siperiassa? Tiivistetyt elämäkerrat alkavat Ester Ståhlbergistä ja ajan saatossa, kun maailma kehittyy, niin myös presidentin ja tämän puolison velvollisuudet muuttuvat.

 

 

Nouse nyt

Rakastamme ihmisten elämänkertomuksia ja erityisesti suomalaisten naisten tarinat kiinnostaa (kuten tästä listasta ehkä huomaa heh). Yksi vaikuttavimmista tarinoista on Ulrika Björkstamin, joka joutui kymmenisen vuotta sitten lento-onnettomuuteen Meksikossa.

Kirja kertoo hänen ainutlaatuisesta selviytymistarinastaan; millaista elämä on vakavan loukkaantumisen jälkeen ja miten hän nousi takaisin omille jaloilleen, kun ei enää edes tunnistanut itseään peilistä. Ulrika on hands down aikojemme yksi idoleista.

 

Aikaansaamisen taika

Pihlajan Sadun kirjoittama kirja on erityisvinkki kaikille huithapeli yes girleille, jotka haluavat get their shit together. Miten asetetaan selkeitä tavoitteita ja kuinka saada asioita aikaan niin töissä kuin vapaalla?

Kirjassa on konkreettisia esimerkkejä ja tehtäviä, jotka kehittävät ajatuksia ja tunteita, ja auttavat etenemään kohti omia tavoitteita. Aikaansaamisen taidot tehostavat ajankäyttöä (much needed!) ja niistä syntyy positiivista energiaa = motivaatiota jatkaa kasvun ja kehityksen tiellä. Tällä on hyvä polkaista syksy käyntiin!

 

 

Bongasitko meidän Instagram-postauksen keväällä ja satuitko kenties lukemaan jonkun näistä kesän aikana? Jos et, niin mikä näistä kutkuttaa eniten?

Kirjasuosituksia otetaan vastaan myös tänne päin, kiitos! <3

 

Share:

2 Comments

  1. Suvi
    26 elokuun, 2018 / 2:07 pm

    Hei 🙂 tää on hyvä ja silmiäavaava kirja: 100 ajatusta terveellisestä ruoasta, Thor-Fredric Karlsson 👍Aloitin lukemaan pari päivää sitten.

    • 26 elokuun, 2018 / 4:01 pm

      Oohh! Ihanaa, kiitos Suvi 🙂 Tää menene meidän lukulistalle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.