6 syytä treenata ulkona

6 syytä treenata ulkona

Joskus hyvinkin nukutun yön jälkeen olo voi edelleen olla tahmea ja väsähtänyt. Me yes girlit on löydetty tällaisiin tilanteisiin ratkaisu: ulkona liikkuminen.

 

Pitkän talven jälkeen on ihana tassutella kuivalla asfaltilla.

Arjen pieniä suuria keväisiä iloja!

Jos ajatus rankasta ulkotreenistä ei ole sun juttu, niin keskity pelkkään ulkoiluun. Kävele töihin, käy koiran kanssa uusilla lenkkipoluilla ja istahda puistonpenkille hengittelemään raikasta happea.

 

Metlan eli Metsäntutkimuslaitoksen tutkimuksissa on selvitetty, että jo viisi minuuttia metsässä riittää kohentamaan mielialaa. Metsää ei tarvitse myöskään lähteä hakemaan kaukaa vaan samat tulokset saadaan jo vaikkapa sieltä työmatkan varrelta löytyvästä lähipuistosta tai lomareissulla palmurivistön alta.

 

 

MIKSI ULKONA LIIKKUMINEN JA OLESKELU TEKEE NIIN HYVÄÄ?

 

1. Mikään ei voita raikasta happea

Saamme olla Suomessa niin kiitollisia meidän huippupuhtaasta ilmanlaadusta! Raikkaassa ilmassa stressihormonien on todettu vähenevän, jonka myötä ajattelusta ja asioiden tuntemisesta tulee helpompaa. Jos arjen rutiinit tuntuvat tökkivän, niin poikkea normaalista ja lähde ulos vaikkapa seuraavaa palaveria pitämään. Kehosi muuttaa fysiologista tilaansa ympäristöön sopivaksi ja pelkästään jo kauniiden maiseminen ihastelu saa aikaan endorfiiniryöpyn. yes girl LOVES ’em endorfines!

 

2. Parhaat ideat syntyvät ulkona

Stanfordin yliopistosta tehty tutkimus osoitti, että 81 prosenttia henkilöistä kokivat luovuuden lisääntyvän ulkona. Välillä on hyvä päästä pois muiden ihmisten läheisyydestä, ja pois siitä liiankin tutusta tehomyllystä (olipa se sitten työpaikalla tai kotona arjen aherruksen keskellä). Myös immuunisysteemisi vahvistuu ulkona.

 

3. Ulkona treenaaminen parantaa muistia

Muisti ja kognitiivinen suorituskyky paranevat siirtymällä staattiselta juoksumatolta luonnonpoluille. Aivot työskentelevät aivan eri tavalla ulkona liikkuessa ja samalla treenaatkin myös muistiasi. Jos juoksumatto oli talven ajan bestiksesi, niin pyri näin kevään tullen tutustua kodin tai työpaikkasi ympäristöön lenkkarit jalassa.

 

4. Paras paljain jaloin

Paljain varpain ulkona liikkumisesta tulee väistämättä mieleen lapsuus! Yksi yksinkertaisimmista ja luonnollisimmista keinoista oman persoonallisuuden kehitykselle on olla paljain jaloin mahdollisimman paljon, niin sisällä kuin ulkona – niin lapsena kuin aikuisens. Paljain jaloin liikkuminen, sanotaan nyt vaikka kesämökin pihamaalla, vahvistaa tasapainoa ja hermojärjestelmää. Omanlaisensa treeni siis sekin!

 

5. Hello D-vitsku

Auringonpaiste on avain onnellisuuteen, kiitos tästä kuuluu osittain kaikelle sille D-vitamiinille, joka meihin sen säteistä imeytyy. D-vitamiini auttaa serotoniinituotannossa, joka stabiloi mielentilaanne. D-vitamiini auttaa myös pitämään luut vahvoina, sillä se mahdollistaa paremman kalsiumin ja fosforin imeytymisen ravinnosta. Muistathan kuitenkin aurinkosuojan!

 

6. Unohda hotellin salit lomalla

.. ja lähde ulos! Tutustut uuteen ympäristöön ja poltat samalla muutaman kalorin, jolloin voit hyvin mielin nauttia lomaherkuista. Olet ansainnut ne!

 

Mikä teissä on ulkona liikkumisessa parasta? Raikas happi nyt ainakin, eikö?

 

 

PS. Puistonpenkki on monipuolinen treeni”laite”! Punnerrukset, yhden jalan kyykyt ja kaikenlaiset hyppelyt onnistuvat penkin kanssa hienosti 🙂

 

 

Asut: Stadium SOC

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!