5 kysymystä parempaan elämänhallintaan

5 kysymystä parempaan elämänhallintaan

 

Täällä Suomessa olemme melkoisen uraorientoitunutta kansaa ja määrittelemme itsemme aika pitkälti duunin kautta.

Puhumme paljon Petran kanssa siitä, että elämässä on paljon muutakin kuin työ. Olemme myös viime aikoine pohtineet, miltä meidän työkuvamme tulee näyttämään tulevaisuudessa. Millaiseksi yes girl kehittyy ja millainen rooli somella on silloin? Vai onko lainkaan?

 

Puhumme myös paljon siitä, että hyvinvointi ei tule pelkästään siitä, että liikkuu ja syö hyvin. Kokonaisvaltainen hyvinvointi rakentuu, kun elämän kaikki osa-alueet ovat tasapainossa ja mikäli, jokin kärsii, niin se väistämättä vaikuttaa kokonaisuuteen.

Tunneihmisinä meillä on ainakin ollut kokemusta siitä, että riidat ystävän kanssa vaikuttaa keskittymiseen koulu- tai työjutuissa. Lumipallo-efektin tavoin harmillinen fiilis vyöryy elämän muihin osa-alueisiin.

 

 

Elämässä on paljon sellaisia asioita mihin emme pysty vaikuttaa, mutta se miten reagoimme niihin on täysin meistä itsestämme kiinni. Hyvinvointi on paljonkin sitä, mitä ajattelemme ja miten puhumme.

Elämä muuttuu huomattavasti kevyemmäksi, kun reagoimme rauhallisesti ja kypsästi ympärillämme tapahtuviin vastoinkäymisiin.

 

Kun asiat eivät mene niin kuin olimme suunnitelleet, on hyvä tarkastella omia tuntemuksia ja ajatuksia. Mitä tapahtunut herättää minussa? Miten voisin toimia ensi kerralla toisin, jotta vältyn samalta virheeltä?

Paras yes girl –vinkkimme on se, ettei kannata ainakaan jäädä vellomaan tilanteeseen. Kuka nyt ikäviä asioita haluaa muistella?

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että koko homma pitäisi sulkea pois mielestä. Emme ole tunteettomia robotteja, vaan asiat on hyvä kohdata ja prosessoida: kirjoita, puhu, meditoi, tee mitä tahansa mikä helpottaa ja auttaa pääsemään asian yli.

Lisäksi on hyvä muistaa, että on aivan satavarmasti olemassa muitakin, jotka ovat kohdanneet samoja fiiliksiä tai ongelmia. Uhriutuminen on todella epäcoolia. Ota vastuu itsestäsi ja tunteistasi.

 

 

Listasimme viisi helppoa kysymystä, joita kannattaa pitää mukanaan päivittäin. Nämä auttavat selviytymään haastavista tilanteista ja muistuttavat myös palautumisen tärkeydestä. Sitä emme voi alleviivata tarpeeksi!

 

5 kysymystä parempaan elämänhallintaan

 

  1. Miten reagoin, kun en saa tahoani läpi?
  2. Miten reagoin negatiivisiin tilanteisiin/ihmisiin/uutisiin?
  3. Miten toimin stressaavissa tilanteissa?
  4. Miten vietän vapaa-aikaani?
  5. Miten rentoudun ja lataan akkujani?

 

Share:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!