4 x miten lisätä vedenjuontia?

4 x miten lisätä vedenjuontia?
Kaupallinen yhteistyö: Novelle

Julistimme viime viikolla meidän uuden vuoden lupaukset – jännää! Emme yleensä tee varsinaisia lupauksia, mutta luulenpa, että näilla kolmella iisillä ja merkittävällä lupauksella pärjäämme pitkälle tähän vuoteen.

Vedenjuonti on ollut meidän ykkös hyvinvointivinkki since day one ja olemme ottaneet elämäntehtäväksemme puhua sen puolesta.

Vesi on elämälle välttämätöntä. Kroppamme koostuu about 60% vedestä ja kaikki solut (siis aivan kaikki) sisältävät vettä. Elämää ylläpitävät kemialliset reaktiot tapahtuvat vesiliuoksissa, jonka takia solut tarvitsevat vettä elintoimintojen ylläpitämiseksi. Liian vähän vettä soluissa voi aiheuttaa tulehduksia ja sairauksia.

Sen lisäksi, että vesi on tärkeää solutasolla, sillä on myös valtava vaikutus mielen hyvinvointiin. Se pitää mielen virkeänä pitkin päivää ja (!) päänsäryn loitolla.


Tätä emme ehkä niinkään usein tule ajatelleeksi, mutta vesi niin ikään auttaa kroppaamme lämmönsäätelyssä.

Pro-tip: Erityisesti ennen rankempaa treeniä tai hot jooga -tuntia, riittävä vedensaanti edellisenä päivänä auttaa parantamaan suorituskykyä. Lämpimästi suosittelemme testaamaan. 😉

Vesi myös pitää kehon puhtaana pitäen aineenvaihdunnan liikkeellä ja edesauttaen suolen toimintaa. Tällä taas on tehokas vaikutus myös ulkoisesti, nimittäin ihon terveyteen.

Kriselda on tällä hetkellä opiskelemassa joogaopettajaksi ja on oppinut anatomiatunnilla, että myös nivelten hyvinvoinnin kannalta vesi on välttämätöntä. Nestehukka voi pidemmällä aikavälillä aiheuttaa ongelmia nivelten iskuvaimennuskyvyssä ja siten rasitusta nivelissä.


Vedenjuonnilla voi myös ehkäistä pahanhajuista hengitystä. Nestehukan aikana sylkeä erittyy epänormaalisti, jolloin suu voi haista pahalta. Yhtälailla jos pidättäytyy ruuasta, niin tyhjän mahan vatsahapot puskevat ruokatorvea pitkit, joka voi myös aiheuttaa pahanhajuista hengitystä. Etenkin ketoosin ja paaston aikana kannattaa pysytellä kaukana pusuttelukumppanista.

Me yes girlit voisimme puhua ja tutkia aihetta tuntikausia, mutta yritämme pitää asiat mahdollisimman simppeleinä! Meidän vinkkinurkkauksessa jaamme jälleen kullanarvoisia pro-tipsejä ja tällä kertaa haluamme auttaa niin teitä kuin itseämme juomaan lisää vettä. Vaikka liputamme paljon veden puolesta, niin se ei silti tarkoita, että olisimme itse täydellisiä tässä. Meissä kaikissa on kehittämisen varaa ihan perusjutuista lähtien!

Miten lisätä veden juontia omaan päivään?

1. Litra ennen lounasta.

Meidän päivittäinen vesimantra on tämä ja jatkamme sen julistamista teidän kyllästymiseen saakka. Litra aamupäivästä saattaa kuulostaa paljolta (etenkin, kun joidenkin suositusten mukaan litra riittää koko päiväksi?!), mutta homman voi ajatella näin:

Mikäli, että heräät klo 7.00 ja syöt lounaan klo 12.00. Tämä tekee 2 dl per tunti. Eli eipä juuri mitään per tunti.

2. Panosta laatuun.

Mikäli olet lukenut yes girliä pidempään, niin olet saattanut huomata, että tykkäämme hifistellä pikku jutuissa. Viime postauksessa mainitsimme siitä, että veden juonnista voi tehdä nautinnon. Novellen kivennäisvesi tuo ripauksen luksusta arkeen, puhumattakaan Plus-vesistä, joihin on lisätty keholle tärkeitä kivennäisaineita ja vitamiineja. Juomat tekevät paitsi hyvää, mutta myös täydentävät terveellistä elämäntapaa.

3. Vaihda herkuttelujuomat kivennäisveteen.

Jos olet kuten me ja kaipaat kuplia elämään, niin välipalajuomana voi aivan hyvin herkutella Novelle Plussaa tai voit heittää sitruunan siivun tavallisen Novellen sekaan ja kutsua sitä mocktailiksi! Muy fantastico.

4. Ota muistutus käyttöön

Vihdoin voimme puhua uudesta ystävästämme: Novelle Vesiälystä. Vesiäly asustelee Facebook Messengerissä ja muistuttelee, kuten jokaisen hyvän ystävän kuuluu, veden juonnin tärkeydestä. Vesiäly laskee, mikä on juuri sinulle ihanteellisin vesimäärä ja lähettää viestejä pitkin päivää. Esittelemme uuden ystävämme seuraavassa postauksessa tarkemmin, mutta mikäli haluat ottaa jo nyt varaslähdön parempaan vedenjuontiin, voit ladata sen täältä: m.me/vesialy1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.