10 hygieniavinkkiä yes girlien alapäille

10 hygieniavinkkiä yes girlien alapäille

Naisten intiimihygienia – siitä ei meidän mielestä koskaan voi puhua liikaa tai turhan avoimesti. Vai mitä sanotte? Jos bestiksen kanssa ei tule jaettua kaikkia mieltä askarruttavia asioita, niin ainakin netistä on kiva hakea vertaistukea.

 

Tässä yes girlin parhaat vinkit va-jay-jay:n oikeanlaiseen huomiointiin:

nuku ilman pikkareita

Tämä on ehkä lempparivinkkimme! Jos ihan ilkosiltaan nukkuminen ei oo sun juttu, niin testaa tätä: älä pue pikkareita, vaan sen sijaan jotkut yökkäri-shortsit. Näin olosi ei ole niin alaston, ja silti ilma kulkee. Win-win!

 

oikeanlaiset pikkarit

Alusvaatteet vaihtoon -postauksessamme jaamme vinkkimme pikkareihin liityen 🙂 Kuten juuri totesimme, alapääsi haluaa hengittää, joten panosta siis alusvaatteidesi materiaaliin ja laatuun!

 

älä pese liikaa

Suihkussa käynti ja puhtaana pito on tärkeää, mutta olet jo varmasti kuullut, että alapääsi putsaa itse itsensä, joten älä missään nimessä sörki sen sisuksia suihkussa turhaan. Tällä voi olla huonoja seurauksia, vaikka tarkoituksesi voikin olla hyvä. Intiimipesussa kannattaa huomioida pesuaineen pH:n lisäksi pari muutakin seikkaa, joista voit lukea aiemmasta postauksestamme

 

kelpuuta vain parhaat kuukautissuojat

yes girlit ei hyväksy limakalvoilleen mitä tahansa kuukautissuojia, etenkään tamponeita. Kotimaisista Vuokkosten tuotteista ja kuukautisten aikana liikkumisesta olemme kirjoittaneet aikaisemmin, emmekä voi tarpeeksi näitä kehua. Miksi ostaa luomulaatuisia kananamunia jos laitat kerran kuussa suoraan limakalvoillesi (JAIKS!) epäillyttäviä materiaaleja.

 

muista probiootit

Probiootit ovat eläviä bakteereja ja hiivoja, jotka vaikuttavat myönteisesti terveyteen. Terveydelle hyödyllisiä probiootteja on luonnostaan paitsi suolistossa myös meidän naisten emättimissä. Probiooteista ehkä tunnetuimpia ovat maitohappobakteerit, jotka tuottamalla maitohappoa laskevat niiden elinympäristön pH:ta. Tämä on intiimihygieniassa todella tärkeää, sillä happamassa ympäristössä hiivatulehduksen ja bakteerivaginoosin aiheuttajat eivät pahemmin viihdy. Probiootit voi ottaa perinteisesti suun kautta tai myös emättimen kautta puikkoina, tabletteina, voiteina sekä nykyisin myös tamponin muodossa. Kysy gyneltäsi tai apteekista rohkeasti apua. 

 

opi vaginasi tuoksu

Tämä vinkki saattaa kuulostaa alkuun oudolta, mutta oman alapääsi tuoksun tunteminen voi auttaa sinua tunnistamaan jos asiat eivät olekaan hyvin. Jos jokin on normaalista poikkeavaa, on parasta kääntyä ammattilaisen puoleen pikaisesti. Säästyt tällöin liialta, ja usein, turhalta huolelta. 

 

 turvallinen ja kivuton seksi

Seksi on ihanaa! Muista turvallisuus, ehkäisy ja muutenkin oman itsesi kuuntelu ja kunnioitus. Jos emättimesi on kuiva, käytä liukuvoidetta, joka sopii herkille limakalvoille. Apteekista saat parhaat vinkit hajusteettomista liukkareista, joissa on huomioitu myös esimerkiksi pH. Vaikka emme suosittele pesemään vaginaasi turhaan, on tämä seksin jälkeen suositeltavaa. 

 

gynellä käynti

Muistetaanhan käydä säännöllisin väliajoin gynekologilla vaikkakin kaikki tuntuisi ihan normaalilta. Muistathan että lääkäri ei lue ajatuksiasi, joten keskustele avoimesti peloistasi ja toiveistasi. Kuukautiset eivät ole este gyne-käynnille, mutta papa-koetta ei voida tämän aikana ottaa. Papa-koetta suositellaan tehtäväksi ihan vähintään 5 vuoden välein, mutta kuulemme usein suosituksia 2 vuoden syklistä. Muistathan myös jakaa ystävällesi hyvän gynen tiedot, sillä välillä kokemukset ovat vähemmän miellyttäviä, jonka vuoksi seuraavaan kertaan saattaa mennä turhan pitkä tovi. 

 

syö hyvin

Oletteko kuulleet että syömällä ananasta, myös alapääsi alkaisi tuoksua about yhtä hyvälle? Hehee, uskomme tähän ja siksi haluamme syödä mahdollisimman tuoretta, värikästä ja terveellistä ruokaa. Eritoten sitrushedelmillä kuten appelsiineilla, greipeillä ja ananaksella sanotaan olevan pidemmällä aikavälillä vaikutusta emättimesi tuoksuun. Kuulemma myös esimerkiksi kurkku ja persilja vaikuttavat samaan tapaan. Uskoitpa tähän tuoksuasiaan tai et, niin terveellinen ruoka on hyvinvoinnille joka tapauksessa ehdottoman tärkeää. 

 

h2o!

Mihin tahansa aiheeseen jaammekaan vinkkejä, niin melkeinpä aina mukana vesi vanhin voitehista. Muista juoda paljon vettä, jotta pysyt nesteytettynä ja huuhtelet kehostasi ”myrkkyjä”. Jos veden litkiminen on vaikeaa, niin kokeile vihreää teetä, jonka uskotaan myös vähentävän alapääsi epämieluisia hajuja. 

 

 

Teimme yes girlin alkutaipaleella myös videon hiivasienitulehduksesta, sen voitte kurkata täältä.

 

 

 

 

Postauksen kuva: KariSketches

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ilmaista pizzaa ja viiniä!

Älä huoli, me inhoamme spämmejä yhtä paljon kuin sinäkin. Tilaamalla meidän uutiskirjeen saat pelkkää timanttista postia meiltä!